Fără vlagă și determinare la Craiova, CFR Cluj și-a luat adio de la Cupa României încă din faza 16-imilor

La trei zile de la precedentul duel dintre CFR Cluj și CSU Craiova, din campionat, câștigat de feroviari cu 1-0, cele două formații s-au reîntâlnit joi seara, 23 septembrie, de această dată pe stadionul „Ion Oblemenco”, pentru a disputa meciul din faza 16-imilor Cupei României. Partida a fost câștigată de olteni, tot cu 1-0, grație reușitei lui Houri, care a trimis-o „acasă” pe CFR Cluj.

Prima repriză a fost una seacă în ocazii periculoase de ambele părți, confruntarea de pe „Ion Oblemenco” fiind una extrem de strânsă și tacticizată. Prima acțiune notabilă a meciului a venit în minutul 8 la poarta CFR-ului, Vînă a centrat în careu, iar Markovic a încercat să reia cu capul însă nu ajunge la minge.

Pressing-ul oltenilor pregătiți de Laurențiu Reghecampf a dat roade, iar Craiova înscris în minutul 22, însă reușita lui Baiaram cu capul a fost anulată pentru ofside. Oltenii au menținut posesia, CFR nu a reușit să își creeze nicio situație de gol, iar o altă ocazie la poarta lui Figueiredo a venit în minutul 38 – Houri a centrat la bara a doua pentru Vătăjelu, dar acesta din urmă a executat slab.

Craiova a terminat meciul în atac și și-a mai trecut în cont o ocazie, același Vătăjelu a centrat în careu, de unde Conte a lovit mingea cu umărul, iar Chipciu a respins de pe linia porții (41). Prima parte s-a încheiat nedecis, 0-0.

Nici repriza a doua nu a fost de bun augur pentru campioana României, care nu a reușit să își creeze nicio ocazie notabilă, iar trupei pregătite de Dan Petrescu i-a lipsit determinarea, arătând ca o echipă blazată și obosită.

Golul a venit până la urmă, dar în poarata clujenilor. Cel mai activ om al gazdelor, Vătăjelu, i-a așezat perfect o minge lui Houri, care trimite un șut perfect plasat de la 25 de metri și deschide scorul (63).

CFR pare că s-a trezit după primirea golului și a apăsat puțin pedala de accelerație, reușind să își creeze o ocazie foarte mare. După o bâlbâială în jumătatea craiovenilor, Mike Cestor a încercat să îl surprindă pe Lazăr cu un șut din careul mic, dar portarul oltenilor a intervenit și respins (70).

Trupa lui Petrescu nu a mai avut sorți de izbândă și forța necesară să restabilească egalitatea, deși a terminat meciul în atac, iar rezultatul a rămas cel stabilit în minutul 63, 1-0, iar drumul în Cupa României pentru CFR Cluj se oprește în șaisprezecimi.

Următorul joc oficial pentru clujeni va avea loc duminică, 26 septembrie, de la ora 21:00, la Arad, cu UTA.

Echipele de start:

CSU Craiova: Lazar – Conte, M. Constantin, Screciu, Vătăjelu – Vînă, Fedele, Houri – Cîmpanu, Markovic, Baiaram 
Rezerve: Pigliacelli, Găman, Bancu, Căpățînă, Nistor, Ivanov, Ivan, Gustavo, Koljic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

CFR Cluj: Figueiredo – Butean, Cestor, Hoban, Fl. Ștefan – Boateng, Rodriguez – Chipciu, Deac, Tahiri – Gondiu
Rezerve: Hindrich, Graovac, Ciobotariu, Sigurjonsson, Gîdea, Fofana, Rusu, Celar, Fica
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) / A1: Vasile Marinescu (București) / A2: Ovidiu Artene (Vaslui)

Foto: Brădeanu Photography

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *