Liga 3, etapa 5: Șansă bună pentru echipele clujene să adune puncte

Runda de la finalul săptămânii aduce adversari accesibili pentru majoritatea reprezentantelor județului Cluj în Liga a III-a, singurul meci mai greu avându-l Sticla Arieșul Turda, în județul Mureș.

Sănătatea Cluj are o bună oportunitate să câștige în premieră în stagiunea 2021/2022 în campionat, „virușii verzi” primind vizita Unirii Alba Iulia, ultima clasată în seria a IX-a și cu un golaveraj dezastruos, 2-12. Sănătatea a bifat recent un transfer de răsunet, aducându-l pe Dorin Goga, după ce anterior i-a semnat pe Vali Lemnaru și George Florescu. Un succes pentru clujeni ar însemna ruperea unei serii de 5 luni fără succes în ligă, ultima victorie datând din aprilie, 3-1 pe terenul Industriei Galda.

La fel, o misiune relativ ușoară are la prima vedere și Viitorul Cluj, nou-promovata găzduind CS Ocna Mureș, formație ce a obținut până acum 4 puncte. „Soda” a încurcat runda trecută o favorită pentru play-off, Metalurgistul Cugir, meciul terminându-se la egalitate, 1-1. De cealaltă parte, tinerii clujeni au cedat la limită pe terenul Gloriei Bistrița, dar și-au păstrat poziția a cincea în clasament.

În fine, duelurile din seria a IX-a cu implicații clujene se termină cu duelul Sticlei Turda de la Ungheni, împotriva unei grupări ce s-a întărit serios și atacă promovarea în eșalonul secund. Turdenii au un start ratat de sezon, cu un singur punct obținut și vin după o săptămână „ciudată”, antrenorul Artur Podar fiind mai întâi demis după remiza cu Sănătatea Cluj, după care a revenit în funcție. Sticla Arieșul are de departe cel mai greu meci în această etapă, întâlnind formația cu al doilea atac al seriei și printre singurele care poate ține pasul cu CS Hunedoara.

Someșul Dej poate obține noi puncte. Deplasare abordabilă pentru CFR II

În seria a X-a „s-a mișcat” clasamentul într-un final și pentru Someșul Dej runda trecută, prin victoria cu CFR II. Dejenii au scăpat de ultima poziție și au acum în față echipă căreia i-au predat ștafeta. CSM Satu Mare continuă să dezamăgească în Liga 3, la fel ca și sezonul trecut, fiind în partea a doua a clasamentului aproape mereu de la promovarea din 2020. Sătmărenii sunt singurii din serie fără punct în clasament și par să facă parte cert din grupul celor 3-4 echipe ce vor lupta să evite retrogradarea.

CFR Cluj II a ratat oportunitatea să rămână pe podium și la finalul rundei trecute, cedând pe teren propriu în premieră pentru acest sezon. „Feroviarii” au însă un adversar perfect pentru a se revanșa, deplasându-se la modesta Luceafărul Oradea, de asemenea o grupare ce utilizează mai mulți fotbaliști tineri. Printr-un joc favorabil al rezultatelor, CFR poate reveni în cel mai bun caz pe locul 3, Lotus Băile Felix și Sportul Șimleu Silvaniei având meciuri grele în această rundă.

Programul echipelor clujene în runda a cincea

Seria a IX-a

CS Unirea Ungheni 2018 – Sticla Arieșul Turda (24 septembrie, ora 17.00) – Stadion „Central”, Ungheni

Sănătatea Cluj – AFC Unirea 1924 Alba Iulia (24 septembrie, ora 17.00) – Baza Sportivă „Unirea”, Jucu

Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Ocna Mureș (24 septembrie, ora 17.00) – Baza Sportivă „Dan Anca”, Cluj-Napoca

Seria a X-a

Someșul Dej – CSM Satu Mare (25 septembrie, ora 17.00) – Baza Sportivă Vad

Luceafărul Oradea – CFR Cluj II (25 septembrie, ora 17.00) – Stadion „Luceafărul”, Sânmartin (Bihor)

Foto: Facebook CS Sănătatea Cluj-Napoca

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *