Potaissa Turda, învinsă clar pe teren propriu de Dobrogea Sud Constanța! „Delfinii” și-au luat revanșa pentru argintul ratat anul trecut în dauna turdenilor

AHC Potaissa Turda a pierdut primul derby al sezonului, 19-28 pe teren propriu cu Dobrogea Sud Constanța, într-un joc contând pentru etapa a 3-a din Liga Zimbrilor. Turdenii sunt la primul eșec stagional și vor avea de tras serios pentru a nu pierde contactul cu „marinarii” în lupta pentru poziția secundă în campionat.

Derby-ul rundei și al începutului de campionat a debutat sub semnul echilibrului, Turda fiind cea care s-a aflat prima în avantaj (1-0 și 2-1), dar Constanța a găsit mereu calea spre egalare și ulterior a trecut în față, constant la două-trei goluri (3-6).

Gazdele au dus lipsă de idei pe atac, izbindu-se de o apărare agresivă și bine așezată a dobrogenilor, care a blocat orice culoar spre poartă. Dobrogea Sud a lăsat Turda să vină la un gol aproape de mijlocul primei reprize, 6-7, de unde Potaissa ar fi putut egala, dar a ratat atacuri consecutive.

„Zidul” Dan Vasile, de netrecut! Turda are o repriză de coșmar din minutul 14 încolo

Elevii lui Horațiu Gal au intrat într-o pasă neagră, cu aproape 12 minute fără gol marcat, blocându-se la borna 6 pe tabelă! „Delfinii” au profitat de acest aspect pentru a se desprinde, contraatacul și faza a doua fiind letale pe unele atacuri, ajungându-se la 6-13 în minutul 24!

Contribuția majoră pentru seria consecutivă de goluri marcate fără să încaseze a avut portarul Dan Vasile, de departe omul primei reprize, cu parade senzaționale în situații de unu la unu sau pe atacuri poziționale. Turda n-a putut încheia bine repriza, înscriind doar de două ori din minutul 14 încolo și la cabine s-a intrat cu un categoric 8-16 în favoarea oaspeților.

Turda are câteva minute mai bune, dar e departe de revenire

Roland Thalmaier și compania au încercat să revină în meci, reușind acest lucru cu greu, până la 14-19, perioadă în care turdenii și-au transformat primele aruncări de la 7 metri, ambele prin tânărul Denis Vereș. Curând, formația lui Djordje Cirkovic a refăcut o diferență de 7 goluri, 14-21, grație lui Stankovic și Buvinic.

„Marinarii” chiar și-au mărit avantajul, Susanu lăsându-și pe drum adversarul direct de pe pivot și l-a învins pe Șelaru pentru 15-24, cu 10 minute rămase până la final! Ultima parte a jocului a adus câteva goluri în poarta constănțenilor după ce soarta învingătoarei s-a decis (19-26), terminându-se cu 19-28 pentru Dobrogea Sud, care n-a mai câștigat acasă la Potaissa din 2014!

Turda pierde în premieră în acest sezon și etapa viitoare are un alt meci destul de complicat, în deplasare la CSM Focșani (29 septembrie, ora 18.25 live pe TVR 1).

AHC Potaissa Turda – HC Dobrogea Sud Constanța 19-28 (8-16) / Au arbitrat Teodor Șerbu și Andrei Vasilescu (ambii din București), iar observator FRH a fost Gheorghe Candea (Sibiu)

Potaissa: Șelaru – portar; Talas 3 goluri, Dumitriu 3, Ghiță 3, Pavel 2, Vereș 2, Cîntec 1, Ghivil 1, Thalmaier 1, Dragas 1, Szoke 1, Lazăr 1. Antrenor: Horațiu Gal

HCDS: Vasile – portar; Stankovic 7 goluri, Buvinic 5, Chikovani 4, Andrei 3, Ilie 3, Raso 3, Caba 1, Susanu 1, Nistor 1. Antrenor: Djordje Cirkovic

Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *