Baricada „feroviară” rămâne imbatabilă. CFR Cluj smulge cu greu cele 3 puncte la Arad

CFR Cluj s-a impus la limită cu 1-0 în partida cu UTA Arad din cadrul etapei cu numărul 10 din Liga 1, în urma unui super gol înscris de Alexandru Chipciu.

Partida de pe stadionul Francisc Neuman a început în forță pentru echipa antrenată de „Gyussi” Balint, formația arădeană dorind să spele rușinea din Cupa României când au fost eliminați de Filiași. Treptat „feroviarii” au echilibrat jocul, iar meciul s-a disputat mai multe pe contre, fără vreo șansă clară pentru vreuna dintre combatante. În minutul 27 Chipciu a spart gheața cu o semi foarfecă, care l-a lăsat paralizat pe Florin Iacob, 1-0. Până la finalul primei părți, gazdele au atacat în valuri poarta lui Bălgrădean, dar defensiva elevilor lui Dan Petrescu s-a arătat impenetrabilă, iar la cabine „vișinii” au intrat în avantaj.

Prima repriză a fost săracă în faze de poartă. UTA Arad a produs pericol având un pressing avansat și centrând în valuri din lateral, dar „vișinii” nu s-au lăsat intimidați apărându-se vigilent și lovind pe contraatac.

În al doilea mitan, arădenii au început mult mai determinați și au avut o șansă importantă de a deschide scorul prin Isac, care a prins un șut în drop de la 20 de metri, scos cu greu de Bălgrădean (min 50). „Feroviarii” au avut o doză mare de noroc în minutul 61, când Bălgrădean a scos in extremis șutul lui Ubbink, iar balonul a ajuns la Hora care a trimis peste poartă din câțiva metri. La ultima fază a meciului, UTA Arad a ratat șansa egalării prin debutantul Mercioiu, care a deviat balonul în bară în urma unei centrări perfecte trimise de Hora ( min 90).

În a doua parte, CFR Cluj și-a păstrat stilul caracteristic din mandatul lui Petrescu, reușind să conserve rezultatul apărându-se pe două linii. De partea cealaltă, „Bătrâna Doamnă” a dominat categoric actul secund, însă fără să înscrie.

În urma acestei victorii, CFR Cluj își consolidează fotoliul de lider cu 27 de puncte, 6 peste locul secund ocupat de Botoșani și se pregătește pentru confruntarea din Conference League cu Randers.

Echipe de start:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic(Mercioiu min 90), Erico, Benga, Baravykas – Passaglia(Antal min 63), Batha – Ubbink, Miculescu(Isac min 46), Roger – I. Hora 
Rezerve: Balauru, Shliakov, Medimorec, Bustea, Vorobjovas, Mercioiu(, Isac, Antal, C. Mihai 

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Bouhenna, Camora – Culio(Cestor min 86), Bordeianu, A. Păun(Ștefan min 76) – Petrila(Gîdea min 86), V. Costache(Boateng min 64), Chipciu 
Rezerve: Hindrich, Fl. Ștefan, Graovac, D. Ciobotariu, Boateng, Gîdea, Fica, Gondiu 

Cartonașe galbene: Culio, Bălgrădean, Cestor/Hora

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *