Someșul Dej face scorul etapei în Liga a III-a! Turda și Sănătatea, în continuare fără victorie

Trei victorii s-au consemnat în dreptul formațiilor clujene în etapa de la finele săptămânii, a cincea rundă din acest sezon. În continuare, rămân două echipe fără meci câștigat, respectiv Sănătatea Cluj și Sticla Arieșul Turda.

Turdenii au întâlnit unul dintre adversarii grei ai seriei a IX-a, tocmai în deplasare, Unirea Ungheni fiind principala forță a grupei după CS Hunedoara. Mureșenii au rezolvat foarte rapid soarta învingătoarei, dubla lui Victoraș Astafei din primul sfert de oră închizând practic meciul. Cu 10 minute înainte de final, Toboșaru a stabilit scorul final, 3-0, și Sticla Arieșul „a preluat” ultimul loc în clasament, după victoria Unirii Alba Iulia.

Alba Iulia s-a impus tocmai pe terenul Sănătății Cluj, o altă grupare aflată în suferință în acest debut de sezon. „Virușii” aveau să conducă la pauză după golul veteranului Tilincă, apoi cu 2-1 prin reușita lui Dorin Goga, prima în tricoul alb-verde. Fetița, Scrob și Pocol au întors soarta disputei în favoarea fostei grupări de Liga 1, golurile fiind înscrise într-un interval de 14 minute, pentru 2-4 scor final.

Foto: Facebook Academia de Fotbal Viitorul Cluj

Viitorul Cluj a găsit drumul spre un nou succes, muncit serios de această dată. Ocna Mureș s-a aflat la conducere la finalul primei reprize, Dan Roman izbutind egalarea la scurt timp după reluare. Același atacant cu experiență la nivelul primei ligi avea să înscrie și golul victoriei, în prelungiri și nou-promovata se menține în partea superioară a clasamentului, la doar două puncte distanță de podium.

Someșul Dej s-a distrat cu CSM Satu Mare

Perioada complicată, cu cele trei eșecuri la rând în startul sezonului și golaverajul modest a trecut la Someșul Dej, care a avut două motive de sărbătoare. Mai întâi, ziua patronului echipei, căruia jucătorii i-au pregătit o surpriză înaintea fluierului de start, apoi victoria concludentă cu CSM Satu Mare, cu un scor fluviu. Dejenii au marcat 7 goluri în poarta adversarilor, fără să încaseze vreunul, obținând astfel cel mai clar succes de la promovarea în Liga 3 și doar golaverajul îi desparte de locul 6.

În fine, CFR II a avut o primă repriză albă acasă la Luceafărul Oradea, apoi în decurs de 6 minute câștigând meciul prin reușitele lui Todoran și Celar. Clujenii se mențin în plasa liderilor, cu 10 puncte acumulate, având în același timp al doilea atac al seriei a X-a, cât și a doua defensivă, cu patru goluri încasate.

Rezultatele și marcatorii

Seria a IX-a

Unirea Ungheni 2018 – Sticla Arieșul Turda 3-0 (2-0) – Victoraș Astafei (8, 15), Flavius Toboșaru (80)

Sănătatea Cluj – Unirea 1924 Alba Iulia 2-4 (1-0) – Cosmin Tilincă (34), Dorin Goga (71) / Răzvan Fetița (59, 75 – penalty), Radu Scrob (73), Radu Pocol (87)

Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Ocna Mureș 2-1 (0-1) – Dan Roman (46, 90+4) / Andrei Ceaca (40)

Seria a X-a

Someșul Dej – CSM Satu Mare 7-0 (3-0) – Ștefan Ferhaoui (hattrick), Raul Cristea (dublă), Ionuț Dobrea, Rareș Babiciu

Luceafărul Oradea – CFR Cluj II 0-2 (0-0) – Florin Todoran (49 – penalty), Dusan Celar (55)

Foto principal: Facebook FC Someșul Dej

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *