Cifrele celor de la U-BT în dubla manșă cu CSA Steaua din Cupa României

U-Banca Transilvania s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după 184-161 cu CSA Steaua București în prima rundă. Clujenii și-au adjudecat ambele partide cu bucureștenii.

În privința aruncărilor de 3 puncte, U-BT a excelat în aceste întâlniri, având 43 și 52%, Stefan Bircevic fiind remarcatul acestei duble, cu 9/14 per total din spatele arcului de cerc.

Bircevic s-a aflat și în topul marcatorilor, alături de el având medii de peste 10 puncte și Patrick Richard respectiv Elijah Stewart. Stue a fost lider la acest capitol, cu 18 puncte în medie.

Rezervele și-au adus aportul și de această dată pentru formația pregătită de Mihai Silvășan, cu 41 respectiv 43 de puncte venite de pe bancă, fiind în ambele ocazii peste Steaua.

Un punct serios folosit și sezonul trecut, punctele în „vopsea”, n-a lipsit nici acum, U-BT având 30 și 40 de puncte venite din paint în această dublă. De asemenea, pressing-ul agresiv în mai multe momente s-a văzut pe foaia statistică, ardelenii terminând ambele partide cu 19 puncte marcate după intercepții.

Luca Colceag, remarcatul dublei cu Steaua

Regula utilizării românilor i-a fost de folos lui Luca Colceag, tânărul adus de la Voluntari evidențiindu-se dintre sportivii autohtoni, cu medii de 12 puncte, 3 recuperări și 2.5 capace, fiind de departe cel mai constant baschetbalist român în disputa dintre U-BT și CSA Steaua.

Prestația colectivă a ajutat Clujul să aibă mai mulți jucători în double digits. Dacă la București au existat 4 baschetbaliști cu cel puțin 10 puncte marcate, în retur numărul acestora a crescut la 6!

U-BT va evolua în sferturile de finală, fază care se dispută în perioada 27-30 decembrie. Alături de clujeni, în primele 8 s-au calificat BC Athletic Constanța, CSM Galați, BC CSU Sibiu, Dinamo București, SCM Timișoara și SCM Craiova, iar returul dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu a fost amânat, din cauza participării ilfovenilor în cupele europene (n.r. Voluntari are 26 de puncte avantaj după manșa tur). 

Foto: Emi Turbuc

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *