U-BT se întărește cu un fundaș trecut prin NBA și Euroligă

U-Banca Transilvania i-a găsit rapid un înlocuitor lui Toni Katic, conducătorul de joc croat adus pe un contract scurt în această vară. La Cluj sosește Will Cherry, point guard cu meciuri în Euroligă și NBA!

Cherry a absolvit liceul McClymonds din Oakland, apoi a mers la colegiu la Montana. Cherry a totalizat 116 apariții pentru Montana Grizzlies, înregistrând medii de 12.8 puncte, 3.4 pase decisive și 2.3 pase decisive, după cum notează u-bt.basketball.

Noul conducător de joc al campioanei României a jucat în NBA Summer League la New Orleans Pelicans (2013), după care a ajuns în G-League la Canton Charge. Pasul spre NBA l-a făcut alături de Cleveland Cavaliers, în 2014, fiind coechipier cu LeBron James. La Cavs, americanul a bifat 8 partide în sezonul regulat al NBA, remarcându-se cu statistici de 1.9 puncte și 1.0 pase decisive. 

Trecerea în Europa a făcut-o la echipe importante ale continentului, precum Zalgiris Kaunas sau Olympiacos Pireu, având experiențe și la Alba Berlin, Cedevita Zagreb, Gaziantep ori Pallacanestro Reggiana.

Cherry are în palmares campionatul și Cupa Croației, fiind pe atunci coechipier cu Andrija Stipanovic, dar și titlul în Lituania sau o Cupă în Germania.

Point guard-ul născut în Oakland, California a fost adversar al clujenilor în stagiunea 2016/2017 în FIBA Europe Cup, pe când evolua în echipamentul turcilor de la Gaziantep. Atunci, Cherry a avut 8 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții (4/6 FG) în tur și 9 puncte, 6 recuperări respectiv 5 pase decisive (3/9 FG) în retur.

Foto: eurohoops.net

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *