U-Banca Transilvania „a executat” Steaua și a încheiat o săptămână perfectă în fața „militarilor”

U-BT Cluj-Napoca s-a impus într-o manieră categorică în prima etapă din Liga Națională de Baschet Masculin, 107-69 cu CSA Steaua, formație peste care a dat deja de două ori anterior în decurs de o săptămână. Ardelenii au reușit un sfert al treilea excelent, câștigat cu 32-10!

U-BT: Richard – Stewart – Colceag – Bircevic – Stipanovic

CSA Steaua: Jackson – Vragovic – Șerbănescu – Djuric – Carter II

Clujenii n-au lăsat loc de suprize în debutul întâlnirii, așa cum au făcut-o în returul din prima rundă a Cupei, de data aceasta începând perfect și cu Bircevic continuând „s-o simtă” în fața Stelei, primele sale aruncări fiind precise, ambele din spatele arcului de cerc (8-2). Stipanovic a fost jucat excelent în două atacuri succesive în 3 secunde, mai întâi de Richard, apoi de Bircevic, pivotul bosniac aducând patru puncte pentru U-BT, 12-5.

Ecartul s-a menținut, ba chiar a crescut la nouă puncte (18-9), Stipe fiind de neoprit sub panou, pivotul ajungând deja la borna celor 10 puncte înscrise. Colceag a dus-o pe U-BT în premieră la peste 10 în față, ulterior Guzman transformându-și and-one-ul pentru 25-11. Patrick Richard a pus încă o treiță precisă în dreptul clujenilor, din fața lui Carter, sfertul inaugural fiind câștigat de campioana României cu 33-14.

Clujenii comit mai multe turnovers în sfertul secund, dar au un avantaj mare

Foto: Emi Turbuc

Parțialul secund l-a deschis Bircevic din afara arcului de cerc (36-14), U-BT fiind într-un „run” de 16-3 în acel moment! Steaua a recuperat timid din dezavantaj, înaintea unui fault antisportiv acordat lui Stewart venind la 38-20, după care Mandisodza și-a irosit ambele libere și Ivanov n-a găsit plasa, trimițând un hookshot mult prea scurt. Guzman a avut, din nou, posibilitatea unui and-one, precis și de această dată (46-24), Djuric, Carter și Vragovic încercând s-o țină pe Steaua la sub 20 de puncte în urma Clujului, 48-32.

Băieții antrenați de Mihai Silvășan n-au mai reușit să urce la +20 până la pauză, Steaua menținând tabela între 15 și 19 puncte. KJ Jackson a înscris ultimul coș al primei reprizei, din fața lui Guzman pe sirenă, la cabine intrându-se cu 57-40. „Militarii” au luat acest parțial secund cu 26-24, apărarea Clujului fiind mult mai permisivă.

Stipanovic, lider la puncte și procentaje pe atac

Foto: Emi Turbuc

Andrija Stipanovic (15) și Zarko Djuric (10) s-au remarcat din cele două echipe, pivotul campioanei fiind fără greșeală din acțiune în cele 13 minute petrecute pe parchet, cu 6/6 FG! U-BT a avut deja trei oameni în double digits, pe Stipanovic secondându-l Colceag și Guzman, ambii cu 11 puncte. Ardelenii au dominat fiecare capitol statistic important, fiind peste la precizia aruncărilor (62-54% și 50-30% la 3), recuperări (16-12), pase decisive (16-9), intercepții (6-3), dar mai ales la punctele pe contraatac (11-1).

Steaua, inexistentă în sfertul trei

Foto: Emi Turbuc

Repriza secundă a pornit într-o manieră solidă pentru U-BT, trio-ul Bircevic-Stipanovic-Richard combinând pentru un „run” de 8-3, româno-americanul contribuind cu assist-uri pentru cei doi „oameni mari”, scorul făcându-se 65-43. Gazdele au început să joace mai mult pentru public, cu faze spectaculoase, soarta învingătoarei fiind decisă de minute bune și Stewart a finalizat un alley-oop din pasa lui Guzman (73-46).

Același shooter american a continuat să mărească avantajul Clujului, mai întâi din interiorul arcului de cerc, apoi from downtown, la 82-46 antrenorul Stelei cerând al treilea time-out din acest sfert! Diferența a urcat la un incredibil +40, prin punctele venite de la Guzman, gazdele oferind o prestație dominantă în aceste zece minute și în ultimul sfert s-a intrat cu 89-50.

Săptămână perfectă încheiată de U-BT! Urmează debutul în grupele Champions League, cu Darussafaka

Foto: Emi Turbuc

Doi tineri români au început pe teren sfertul al patrulea, Grasu și Lăpuște aflându-se printre cei 5 utilizați de Silvășan. Treptat au intrat Colceag și Diaby, doar Guzman rămânând singurul sportiv cu experiență mai mare pe parchet la U-BT, cubanezul finalizând spectaculos, cu un one handed dunk (94-54).

Ultimele minute n-au fost cu miză, existând acum posibilitatea ca tinerii din lotul Clujului să acumuleze statistici bune împotriva Stelei. U-BT s-a impus în cele din urmă cu 107-69, nefiind pusă problema vreo secundă în tot meciul ca bucureștenii să încurce socotelile. Campionii României urmează să debuteze în grupele BCL marți, 5 octombrie (ora 19.30), în BTarena, primul adversar fiind Darussafaka Tekfen Istanbul.

Foto: Emi Turbuc

Stefan Bircevic a fost principalul marcator al gazdelor, cu 20 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, urmat de Andrija Stipanovic (19 puncte, 6 recuperări, 5 assist-uri), Karel Guzman (19 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții) și Elijah Stewart (18 puncte, 4 recuperări, 5 assist-uri și 2 intercepții). Zarko Djuric (14 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții), Terell Carter II (11 puncte, 4 recuperări) și Andrey Ivanov (10 puncte, 7 recuperări) s-au remarcat de la Steaua, toți terminând în double digits.

Foto: Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *