Liga 3, etapa 6: Derby de clasament pentru Viitorul Cluj. Turda poate obține prima victorie

Runda de la finalul săptămânii aduce o schimbare, meciurile urmând să se dispute acum de la ora 15.00. Pentru formațiile clujene din seria a IX-a se anunță o etapă complicată.

Viitorul Cluj are parte de un derby de clasament, cu Avântul Reghin, meciul de pe terenul mureșenilor putând să propulseze tânăra formație clujeană chiar și pe podiumul seriei în cazul unei victorii. Avântul a avut un start excelent de campionat, dar vine după două eșecuri la rând, ambele în fața unor adversari direcți (Unirea Ungheni și Metalurgistul Cugir), riscând să piardă contactul cu grupul fruntaș printr-un nou rezultat negativ. Viitorul e vecină de clasament cu adversara de vineri, pe locul 5, ambele acumulând 9 puncte până în prezent.

O misiune mult mai ușoară pare să aibă Sticla Arieșul Turda, în ciuda faptului că n-a câștigat vreun meci în actualul campionat. Turdenii primesc vizita Unirii Alba Iulia, grupare ce se luptă să scape de retrogradare și a bifat etapa trecută primele puncte, pe terenul Sănătății Cluj. Turda ar scăpa de ultimul loc dacă bate, un nou eșec adâncind însă criza în care se află echipa.

În fine, Sănătatea Cluj merge la Bistrița, pentru a se duela cu Gloria, formație cu cea mai slabă defensivă din această serie (16 goluri încasate în 5 etape). Bistrițenii n-au un debut convingător de sezon, acumulând doar 6 puncte până acum, însă ocupă o poziție mult mai favorabilă în clasament spre deosebire de „virușii verzi”. Sănătatea este, alături de Turda, echipa care n-a cunoscut gustul victoriei, având două remize în dreptul său, cu care se clasează pe locul 9.

CFR II are șansa să facă golaveraj, Someșul Dej poate urca în Top 5

Facebook: FC Someșul Dej

Grupările clujene din seria a X-a n-au un program deloc complicat în această rundă, ambele întâlnind formații modeste, candidate la retrogradare. CFR II deschide runda, pe teren propriu cu Progresul Șomcuta Mare, formație din Maramureș având cea mai slabă defensivă și al doilea cel mai modest atac. Pentru „feroviari” este oportunitatea perfectă să-și îmbunătățească golaverajul și cu puțin noroc, să revină pe podiumul seriei.

Someșul Dej pare să aibă la rândul ei un adversar accesibil, în persoana Luceafărului Oradea, bihorenii fiind, la fel ca Șomcuta, fără victorie în actuala stagiune. Dejenii și-au revenit în ultimele săptămâni după startul ratat de sezon și au un moral excelent înaintea disputei cu Luceafărul, care îi poate ajuta să urce până pe locul 5 în cazul unui succes.

Programul echipelor clujene în runda a șasea

Seria a IX-a

Sticla Arieșul Turda – Unirea 1924 Alba Iulia (1 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Municipal”, Turda

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – Sănătatea Cluj (1 octombrie, ora 15.00) – Complexul Sportiv „Jean Pădureanu”, Bistrița

CSM Avântul Reghin – Academia de Fotbal Viitorul Cluj (1 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Avântul”, Reghin

Seria a X-a

CFR Cluj II – Progresul Șomcuta Mare (1 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Victoria Someșeni”, Cluj-Napoca

Someșul Dej – Luceafărul Oradea (2 octombrie, ora 15.00) – Baza Sportivă Vad

Foto: Facebook Academia de Fotbal Viitorul Cluj

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *