„U” Cluj calcă pedala de accelerație până pe poziția secundă după victoria cu Unirea Slobozia. „Studenții” invincibili pe teren propriu

Universitatea Cluj a învins fără drept de apel formația antrenată de Adrian Mihalcea, Unirea Slobozia, 2-0 într-un meci din cadrul etapei cu numărul 9 al ligii a 2-a. Golurile „studenților” au fost înscrise de Albert Hofman.

Partida de la Bistrița a început echilibrat cu oportunități importante pentru ambele echipe, însă cu oaspeții ceva mai în ofensivă. „Studenții” au avut o șansă importantă de gol prin Boiciuc, care după o pătrundere în careul advers a șutat la scurt, dar Gurău a respins în bară(min 14). După o perioadă în care Unirea Slobozia a controlat jocul, „șepcile roșii” au arătat mai mult pragmatism și au deschis scorul dintr-o fază fixă prin tânărul Hofman . Ribeiro a centrat perfect, Boiciuc a reluat în primă fază, dar mingea a fost respinsă de Gurău până în piciorul lui Hofman, care a îndeplinit o simplă formalitate 1-0 (min 33). Haită a mai ratat o șansă bună de a dubla avantajul, după ce l-a driblat la interior pe fundașul stânga al ialomițenilor, Toma, însă șutul său la scurt a fost scos cu greu de Gurău(min 41).

Prima repriză a fost una în care jucătorii antrenați de Adrian Mihalcea au arătat mai multă determinare, dar nu au reușit să profite de oportunitățile create. De partea cealaltă, Universitatea Cluj a controlat mai rațional anumite situații, studenții fiind mult mai pragmatici, astfel a venit golul în poarta ialomițenilor, dar și alte șanse importante de a-și dubla avantajul prin acțiunile individuale ale lui Florian Haită.

Actul secund a debutat cum nu se poate mai bine pentru băieții lui Erik Lincar, care și-au dublat avantajul prin Hofman după o acțiune personală. Acesta i-a trecut mingea printre picioare lui Dinu și l-a executat perfect pe Gurău cu un șut plasat la colțul lung (min 54) 2-0. După ce au liniștit jocul alb-negrii puteau marca golul 3 prin Pîrvulescu care a încercat să-l execute pe Gurău cu un șut din unghi după o pasă venită de la Hofman, dar goalkeeper-ul oaspeților s-a întins perfect și a blocat (min 72). Cu 5 minute înaintea finalului Unirea Slobozia a fost aproape de a reduce din diferență prin Sava , dar Gorcea a avut un reflex de zile mari și a respins în transversală. Pe contraatac la faza imediat următoare, Hofman a fost la un pas să-i pedepsească pe ialomițeni, dar torpila tânărului jucător a fost respinsă în bară de Gurău.

A doua parte a fost controlată perfect de clujeni care au știut cum să gestioneze avantajul de două goluri și să închidă spațiile. Cu această victorie „U” Cluj urcă temporar pe poziția secundă și în același timp rămâne invincibilă în meciurile jucate pe teren propriu.

Echipe de start:

„U” Cluj-Gorcea – Alarcon(Gîț min 66), Dican, D. Ispas, Mitrea – Ribeiro(Tescan min 88), Balgiu – Haită(Acolatse min 66), Blejdea(Pîrvulescu min 65), Hofman – Boiciuc(Răducanu min 88)

Rezerve: Micle – Gîț, Taub, Nic. Pîrvulescu, Gugu, Tescan, M. Ciobanu, Rob. Răducanu, Acolatse

Unirea Slobozia-Gurău – Ibrian (Trașcu 17′), I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru(Turcu min 62 ) – Bolohan(Sava min 62 ), Greu, Mustacă – Ivan( Stoica min 55)

Rezerve: Poiană- Stoica, Trașcu, Dorin, Matei, Ionuț, Lemnaru, Sava, Turcu

Cartonașe galbene: Dican, Ribeiro, Hofman/Cruceru, Ivan, Toma

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *