Liga 3, etapa 7: Viitorul Cluj întâlneşte o pretendentă la promovare. Sănătatea Cluj caută primul succes din campionat

Fotbalul nu se opreşte la nivel de cluburi în acest weekend în totalitate în România, Liga a III-a demarând cu etapa a şaptea, rundă în care echipele din judeţul Cluj vor evolua pe parcursul a două zile.

Academia de Fotbal Viitorul Cluj deschide scena cu un duel interesant pe teren propriu, primind vizita Unirii Ungheni, formaţie clasată pe locul 3 în seria a IX-a. Mureşenii au nevoie de victorie pentru a nu pierde contactul cu primele două clasate, fiind învinşi deja în acest tur de campionat de către Metalurgistul Cugir, adversar direct pentru barajul de promovare. Clujenii în schimb vor rămâne la mijlocul clasamentului indiferent de rezultat, în cel mai rău caz putând cădea o poziţie la finalul etapei.

Foto: Ziarul Unirea

Sănătatea Cluj este singura fără victorie din această serie, având doar două puncte acumulate până în prezent. „Viruşii verzi” sunt în faţa unui meci de maximă importanţă, cu CS Ocna Mureş, un eventual nou eşec urcând diferenţa dintre cele două echipe la şase puncte în clasament. Clujenii au avut un start greoi şi anul trecut, însă acum un an după şase etape aveau în dreptul lor două meciuri câştigate şi nu ocupau ultima poziţie.

În fine, după ce a bifat primul succes etapa trecută, Sticla Arieşul Turda are în faţă o misiune aproape imposibilă, prin deplasarea la Cugir. Metalurgistul este la ora actuală formaţia ce ţine cel mai bine pasul cu CS Hunedoara, diferenţa între liderii seriei fiind de două puncte în favoarea hunedorenilor. De la revenirea în al treilea eşalon, Turda n-a obţinut vreun punct împotriva Cugirului, pierzând toate cele 3 dispute!

CFR II, derby de podium cu SCM Zalău. Someşul Dej merge pentru a patra victorie consecutivă

Foto: Facebook FC Someşul Dej

CFR Cluj II are parte de o deplasare complicată, la Zalău, în seria a X-a, sălăjenii câştigându-şi spectaculos ultimul meci, 5-2 la CAO Oradea, după ce anterior pierduseră în trei etape consecutive. „Feroviarii” nu s-au îndepărtat de podium după remiza de runda trecută cu Şomcuta Mare (3-3) şi ar putea veni pe 3 dacă rezultatele sunt favorabile, CAO 1910 având o deplasare dificilă la Şimleu Silvaniei, formaţie care încă n-a pierdut pe teren propriu de când a promovat.

Someşul Dej închide runda, cu o deplasare din care poate aduce punct sau puncte, la Şomcuta Mare. Dejenii sunt pe o pantă ascendentă, cu 3 victorii în ultimele 3 jocuri şi şi-au îmbunătăţit simţitor golaverajul, aducându-l acum pe plus. La fel ca şi în cazul CFR-ului, Someşul Dej poate urca până pe 4 dacă rezultatele etapei vor fi favorabile.

Programul echipelor clujene în runda a şaptea

Seria a IX-a

Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Unirea Ungheni 2018 (8 octombrie, ora 15.00) – Baza Sportivă „Dan Anca”, Cluj-Napoca

Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureş (8 octombrie, ora 15.00) – Baza Sportivă „Unirea”, Jucu

CS Metalurgistul Cugir – Sticla Arieşul Turda (9 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Arena CSO”, Cugir

Seria a X-a

SCM Zalău – CFR Cluj II (9 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Gheorghe Guşet”, Zalău

Progresul Şomcuta Mare – Someşul Dej (9 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Progresul”, Şomcuta Mare

Foto: Facebook Academia de Fotbal Viitorul Cluj

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *