U-Banca Transilvania Cluj a desființat-o pe CSM Oradea. Trupa lui Silvășan le-a predat o lecție de baschet orădenilor

U-Banca Transilvania nu a avut milă de una dintre contracandidatele sale la titlu în acest sezon al Ligii Naționale, CSM Oradea, pe care a învins-o fără drept de apel duminică seara, 10 octombrie, pe teren propriu, în BT Arena, scor 82-55, în cadrul etapei a treia din primul tur al Diviziei A, la capătul unei confruntări în care clujenii au fost pe tot terenul și au controlat autoritar jocul.

Primele puncte pe tabelă au fost puse de Patrick Richard, iar Oradea a preluat conducerea la 2-3, cu trei puncte puse de Green, aceasta fiind singura perioadă în care orădenii lui Cristian Achim au condus pe tabelă, în rest alb-negrii au revenit la cârma partidei și și-au surclasat adversarii contracanditați la titlul de campioană.

Stipanovic și Richard au dus-o pe U-BT Cluj-Napoca într-un avantaj de peste 10 puncte la finalul primului sfert (25-10), primul reușind să înscrie 9 puncte, iar „Petrică” doar 7. Tânărul Luca Colceag, una dintre speranțele baschetului autohton, a evoluat cu determinare și a reușit să înscrie cinci puncte în primul sfert.

Sfertul secund a început cu un slam-dunk de efect al lui Guzman, care a dus scorul la 27-10, iar Watson, Hogue, Grasu și Stewart au dus-o pe U-BT la peste 20 de puncte diferență (35-12).

Fometescu și Markovic au recuperat din diferență (35-17), însă forcingul ofensiv și atacul net superior al gazdelor a făcut diferența, iar Stipanovic, Bircevic și Patrick Richard au stabilit scorul pauzei mari la 46-24.

Elevii lui Mihai Silvășan nu au redus motoarele nici după pauză și au continuat să controleze jocul din BT Arena, menținându-se la o diferență categorică de peste 20 de puncte. Oradea nu a contolat deloc în atac, iar greșelile defensive i-au costat scump în partida de la Cluj, oferindu-le șansa gazdelor să zburde pe teren. Guzman, Richard și Colceag i-au adus pe alb-negri la peste 60 de puncte înscrie în sfertul al treilea, pe care l-au încheiat cu un avantaj de 68-43.

Oradea nu s-a trezit nici în ultimul act al partidei, iar U-Banca Transilvania a defilat pe teren fără emoții, ajungând chiar la 30 de puncte diferență: 73-43 și chiar peste grație reușitelor lui Grasu, Stipanovic și Stewart.

Umilința orădenilor s-a încheiat la 82-55, în timp ce pentru U-Banca Transilvania a ajuns la 9 victorii consecutive în toate competițiile și urmează săptămâna viitoare o deplasare pe terenul Voluntariului, partidă programată vineri, 15 octombrie, de la ora 17:00.

Cei mai bun marcatori ai U-BT Cluj-Napoca în acest meci a fost Patrick Richard, cu 18 puncte, urmat de Andrija Stipanoovic, cu 14 puncte și Karel Guzman, cu 13 puncte. Au mai înscris Elijah Stewart (11 puncte), Luca Colceag (9), Stefan Bircevic (7), Ștefan Grasu (6) și Giordan Watson (2).

Declarații după meci

„Mă bucur că am arătat foarte bine. Apărarea noastră a fost la înălțime. Ne-am propus acest lucru și cred că am reușit. Niciuna dintre echipe nu a avut totuși o seară reușită la aruncări. Una peste alta, cred că am dominat acest joc și nu cred că s-a pus problema învingătoarei. Le-am amintit băieților că a fost un singur joc.

Oradea nu și-a arătat adevărata față. Cu siguranță sunt o echipă valoroasă, care se va bate pentru titlul de campioană. Trebuie să lăsăm acest joc deoparte, să ne concentrăm pe antrenamentele noastre. Vom avea un meci important la Voluntari, ei sunt o echipă valoroasă. De mâine ne vom concentra pe acest joc„, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

„A fost un efort colectiv pe toată durata meciului. Am fost concentrați în permanență, așa cum trebuia. Este doar un meci la început de sezon. Trebuie să rămânem concentrați și să abordăm toate partidele cu încredere. Nu ne gândim niciodată să câștigăm meciurile la o asemenea diferență. Luăm fiecare posesie pe rând.

A fost o victorie importantă, dar mergem mai departe. Urmează o serie de meciuri dificile pentru noi. Mi-a plăcut foarte mult că am purtat echipamentele roz astăzi. Am apreciat efortul depus de echipa noastră, care a realizat o campanie frumoasă despre lupta împotriva cancerului la sân. Multe femei sunt afectate de această boală cruntă”, a precizat și Patrick Richard la finalul meciului.

Jucătorii lui U-Banca Transilvania au îmbrăcat echipamentul de culoare roz pentru a spriini campania de prevenție a luptei împotriva cancerului la sân. Supraviețuitoarea cancerului la sân, Carmen Mihalca, a făcut angajarea la centru înaintea fluierului de start.

Echipamentele purtate de jucătorii lui U-BT în acest meci vor fi scoase la licitație, urmând ca banii să fie donați către asociații de pacienți.

În cadrul campaniei „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”, vor fi oferite 150 de ecografii mamare gratuite, atât în Cluj-Napoca, prin parteneriatul cu U-BT Cluj-Napoca, dar şi în Bucureşti.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *