Avancronică. „U” Cluj la o nouă înfruntare în fața „complexului” Ripensia

Universitatea Cluj înfruntă mâine de la 17:30 Ripensia Timișoara, formație antrenată de Iulian Munteanu(nu deține carnet de antrenor), care în acest moment se află pe locul 12 într-un meci din cadrul etapei cu numărul 10 al diviziei secunde.

„Studenții” pleacă favoriți în confruntarea cu formația de pe Bega, chiar dacă de-a lungul istoriei Ripensia a dominat categoric duelurile cu alb-negri. De 3 ori în întreaga sa istorie Universitatea Cluj a reușit să se impună împotriva bănățenilor, prima dată în sezonul 1934/1935 1-0 prin golul lui Ploeșteanu, a doua oară în sezonul 1936/1937 2-1 după golurile lui Szanislo I și Ploeșteanu, iar ultima dată în sezonul trecut 1-0 după golul marcat de Tamaș în sezonul regular.

Ripensia nu are cel mai bun parcurs în acest sezon competițional având doar 2 victorii până acum cu CS Comunal Șelimbăr și Astra Giurgiu, dar în ultima partidă au reușit un rezultat foarte bun 2-2 cu Hermanstadt, echipă cu care clujenii luptă pentru promovarea în primul eșalon. Lotul Ripensiei din acest sezon este unul foarte tânăr cu o medie de vârstă de aproape 22 de ani, iar printre cei mai periculoși jucători ai echipei de pe Bega sunt: Radu Rogac(căpitan al echipei), Andrei și Valeriu Macrițchi și Mihai Ene(accidentat).

Înaintea acestei partide Cristian Panduru, prezent în locul lui Erik Lincar la conferința de presă, s-a arătat pozitiv în privința victoriei echipei sale:

Noi mergem să luăm cele 3 puncte cu Ripensia, o echipă bună, incomodă. Noi nu ne permitem pași greșiți. Dorim patru succese din cele patru meciuri care urmează, Ripensia, Dejul, Șelimbăr și cu Brașov, ultimul o să însemne întoarcerea pe Cluj Arena, unde este presiune, suporterii lui „U„ doresc să accedem în Liga 1 și pun o presiune. Dar apreciem că ne însoțesc peste tot, este o galerie extraordinară ” a spus Cristian Panduru

De partea cealaltă antrenorul Ripensiei, Iulian Munteanu, dorește la rândul său ca echipa să obțină cele 3 puncte în partida cu „șepcile roșii”:

Ce putem să așteptăm mai mult decât trei puncte. Sunt cele mai importante pentru noi în momentul de față. Toate echipele sunt apropiate unele de altele ca număr de puncte. Atunci orice puncte pe care l-am aduna, sau puncte, ne-ar ridica în clasament. Am lucrat în aceste două săptămâni foarte mult la încrederea băieților, la modul cum intră în teren, la ce vor ei să facă în momentul de față când se prezintă la stadion, când se prezintă la antrenamente, pentru că dacă te antrenezi bine în cursul săptămânii, este imposibil să nu joci bine și în meci. Per total, ne-am pregătit bine. Sperăm să se vadă și vineri, și la sfârșitul meciului, victoria să fie de partea noastră a precizat antrenorul Ripensiei

În ultima întâlnire din play-out-ul sezonului trecut , „șepcile roșii” pierdeau dramatic în „mocirla” de pe stadionul Electrica 2-1, după ce în prima repriză au condus cu 1-0, grație golului marcat de Ioan Filip.

Partida se va desfășura pe stadionul Dan Păltinișanu și va putea fi vizionată pe Digisport1, TelekomSport și LookSport+.de la ora 17:30.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *