Liga 3, etapa 8: Dueluri cu fruntașe pentru Sticla Turda și Academia de Fotbal Viitorul. Cluj versus Sălaj în seria a X-a

Adversari tari așteaptă echipele clujene în runda a 8-a din Liga a III-a, fiecare reprezentantă a județului întâlnind formații cu obiective îndrăznețe în această stagiune.

Sticla Arieșul Turda revine în fața propriilor fani, acolo unde acum două săptămâni a obținut primul succes stagional. Turdenii primesc vizita Gloriei Bistrița, grupare ce suferă pe teren străin, singurele puncte câștigate fiind la modesta Unirea Alba Iulia. În privința clasamentului bistrițenii stau mai bine, fiind pe 5, în timp ce Turda ar avea nevoie de măcar un egal pentru a nu pierde contactul cu CS Ocna Mureș.

Foto: captură Facebook CS Sănătatea Cluj-Napoca

În deplasare va evolua Sănătatea Cluj, singura fără victorie în seria a IX-a, pe terenul Avântului Reghin. Mureșenii n-au mai câștigat de o lună, ultimul succes fiind în etapa a 3-a cu Turda, de atunci obținând un singur punct din 12 posibile. „Virușii verzi” au doar două puncte acumulate, în stagiunile 2008/2009 și 2014/2015 stând mai rău după 7 runde jucate, în prima ediție de campionat menționată suferind înfrângeri pe linie, dar în cele din urmă s-au clasat pe locul 10 din 18 echipe.

Foto: Facebook Academia de Fotbal Viitorul Cluj

Surpriza plăcută a seriei, Academia de Fotbal Viitorul Cluj va avea un derby de clasament cu Metalurgistul Cugir, ocupanta poziției secunde. Clujenii au ajuns în premieră pe podium la finalul etapei trecute, cu 13 puncte acumulate din 21 posibile în primul sezon din „C”. Metalurgistul este neînvinsă, alături de CS Hunedoara, diferența de două puncte dintre primele două clasate fiind făcută de o remiză în plus de partea Cugirului.

Adversari din Sălaj pentru CFR II și Someșul Dej

Reprezentantele Clujului în seria a X-a vor întâlni reprezentantele Sălajului în această rundă, duelul mai complicat avându-l Someșul Dej. Aceștia vor primi vizita celor de la SCM Zalău, miza fiind mare pentru ambele tabere, despărțite doar de golaveraj pe locurile 4 și 5. Dejenii au legat patru victorii consecutive și cu un succes ar putea veni pe podium, mai ales că va avea loc un meci direct între CAO Oradea și Minaur Baia Mare, maramureșenii pierzând data trecută fotoliul de lider.

CFR Cluj II a cedat dramatic la Zalău etapa trecută, cu un gol încasat în minutul 94, revanșa putând-o lua acum pe teren propriu cu Sportul Șimleu Silvaniei. Gruparea de sub Măgură este specialista remizelor în seria a X-a, cu 4 egaluri în 7 etape, unica înfrângere suferind-o cu Lotus Băile Felix, acum două săptămâni. Șimleuanii au încurcat până acum fiecare formație implicată la promovare, ieșind neînvinși în duelurile cu SCM Zalău, Minaur Baia Mare și CAO Oradea. Cu un succes, CFR II revine în mod sigur în Top 5 la finalul etapei, existând posibilitatea să urce chiar pe 3.

Programul echipelor clujene în runda a opta

Seria a IX-a

Sticla Arieșul Turda – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (15 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Municipal”, Turda

CSM Avântul Reghin – Sănătatea Cluj (15 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Avântul”, Reghin

CS Metalurgistul Cugir – Academia de Fotbal Viitorul Cluj (16 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Arena CSO”, Cugir

Seria a X-a

CFR Cluj II – Sportul 2007 Șimleu Silvaniei (15 octombrie, ora 15.00) – Stadion „Victoria Someșeni”, Cluj-Napoca

Someşul Dej – SCM Zalău (16 octombrie, ora 15.00) – Baza Sportivă Vad

Foto principal: Facebook TurdaNews

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *