Rapidul a renăscut în fața campioanei CFR Cluj

CFR Cluj a cedat duminică, 17 octombrie, fără drept de apel, în fața Rapidului, în deplasare, scor 2-0 (1-0), într-o partidă în care elevii lui Petrescu au fost de nerecunoscut. Arena din Mioveni i-a purtat din nou noroc autorului celor două goluri, Adrian Bălan, care a reușit să înscrie toate cele 4 goluri din acest sezon pentru rapidiști pe arena echipei argeșene. Tehnicianul Dan Petrescu a surprins titularizându-l pe tânărul portar Otto Hindrich. Meciul a contat pentru etapa a 12-a din Liga 1.

Giuleștenii au început în forță confruntarea încă din primele minute. Antonio Sefer a prins un șut foarte bun de la 25 de metri, care a fost scos de la vinclu de Hindrich. La doar câteva minute, Albert Stahl a fost și el aproape de a marca în minutul 12, când a preluat în interiorul careului, dar a finalizat pe lângă poartă. Rapidiștii și-au concretizat evoluția bună în minutul 27 prin golul marcat de Adrian Bălan. Atacantul bucureștenilor a fost ținut în joc de Manea la pasa lui Albu, iar nouarul l-a învins pa Hindrich din poziție de singur cu portarul.

Ardelenii au avut o tresărire de orgoliu imediat după golul încasat. Chipciu l-a testat pe Horațiu Moldovan cu un șut din puternic din afara careului, iar în urma cornerului rezultat, Cestor a fost și el aproape de golul egalizator. În minutele de prelungire, Bălan a mai scuturat o dată plasa porții clujenilor, dar de această dată trupa lui Petrescu a fost salvată de asistent care a semnalizat poziția de offside a atacantului.

Feroviarii au ieșit mai motivați de la cabine și au arătat o dorință de joc mult mai mare, având prima ocazie rapid, în minutul 49, prin nou intratul Debeljuh. Atacantul a trmis puțin pe lângă poartă centrarea perfectă a lui Manea.

În minutul 55, Adrian Bălan a bifat „dubla” după o pasă excelentă a lui Sefer. Tânărul mijlocaș dreapta al giuleștenilor i-a servit o minge perfectă lui Bălan, iar acesta nu l-a iertat pe Hindrich și a înscris pentru 2-0 cu un șut din careul mic. Pe finalul reprizei s-a lăsat ceața asupra stadionului din Mioveni iar aceasta ”s-a depus” asupra jocului campioanei. Trupa lui Petrescu a reușit să amenințe poarta lui Moldovan doar dintr-o lovitură liberă la care Deac l-a făcut mare pe fostul său coleg din Gruia. Cestor a trecut și el pe lângă golul de 2-1 cu o lovitură de cap. Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0.

În urma acestei înfrângeri, CFR Cluj rămâne cu 30 de puncte în fruntea clasamentului Ligii I, iar în urma sa este FCSB și Voluntari, care s-au apropiat la 6 puncte de feroviari.

Pentru clujeni urmează 3 meciuri „acasă”, primul fiind joi, 21 octombrie, împotriva olandezilor de la AZ Alkmaar, contând pentru grupa din Conference League, iar în Liga 1 următorul adversar va fi Sepsi Sf. Gheorghe, care a cedat acasă cu revelația campionatului, Voluntari.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *