Richard, omul succesului! U-BT s-a impus la Brindisi în Meciul Săptămânii din BCL

U-Banca Transilvania a trecut cu 76-71 de Happy Casa Brindisi în etapa a doua din Grupa G a Basketball Champions League! În ciuda unui start modest de sfert decisiv, clujenii și-au revenit și Patrick Richard a contribuit decisiv la victoria ardelenilor.

Brindisi: Redivo – J. Perkins – Adrian – Visconti – N. Perkins

U-BT: Richard – Stewart – Guzman – Bircevic – Stipanovic

Nathan Adrian a deschis scorul în Meciul săptămânii din Basketball Champions League, replica venind din mâinile lui Stipanovic, pivotului Clujului înscriind primele 10 puncte ale alb-negrilor (10-10). Richard și Bircevic au ținut-o pe U-BT la conducere, 11-14, cu puțin sub 3 minute rămase din sfertul inaugural.

Brindisi a egalat situați prin Josh Perkins, dar Guzman a răspuns tot din afara arcului de cerc, în timp ce până la finalul parțialului ambele echipe au punctat încă o singură dată, de la libere. Clujul avea 18-15 după cele 10 minute de debut, italienii fiind rar la conducere în această perioadă.

Echilibrul se menține, însă U-BT conduce la pauză

Foto: basketballcl.com

Primele puncte din sfertul secund le-a semnat Dustin Hogue (20-15), Brindisi fiind ținută mai bine de două minute pe zero în dreptul reușitelor. Patrick Richard a menținut un ecart de două posesii, printr-un fadeaway shot, însă pe atacul următor Mattia Udom a adus gazdele la 22-20, Silvășan fiind nevoit să ceară time-out.

Italienii au egalat până la urmă, prin Adrian, după un switch greșit în apărarea Clujului (24-24) și au trecut în avantaj, după o triplă mare semnată de Visconti, 26-27. Finalul reprizei le-a ieșit mai bine ardelenilor, Bircevic și Stipanovic ajutând la stabilire scorului pauzei, 30-29, Josh Perkins ratând o oportunitate pe final de la distanță.

Foto: basketballcl.com

Stipanovic a arătat excelent în primele 20 de minute, adunând 12 puncte, fiind principalul marcator de pe parchet. De la gazde lista jucătorilor cu puncte înscrise a condus-o Nick Perkins (7).

În privința aruncărilor, Brindisi a stat puțin mai bine (57-56% de 2 puncte și 21-11% de 3), clujenii conducând în schimb la intercepții (5-3). Italienii au avut un avantaj atât la recuperări (21-19), cât și assist-uri (9-5), fiind mai preciși și de la linia liberelor (50-25%).

Defensiv, tot mai bine

Foto: basketballcl.com

U-BT a început on fire sfertul trei, cu un parțial de 8-0, Guzman și Richard înscriind de la mare distanță pentru ca avantajul să urce la 38-29. Pentru scurt timp, Brindisi a venit la două posesii, 38-33, Clujul replicând cu Stipanovic și Bircevic, cel din urmă de 3 puncte și tabela indica 43-33.

Au urmat câteva minute de back-and-forth, cu puncte de ambele tabere (45-39), scorul acestui parțial stabilindu-l Nathan Adrian, 47-41 pentru U-BT. Clujenii și-au ținut adversarii la doar 12 puncte marcate în sfertul trei, mai bine de cinci minute Brindisi înscriind doar două coșuri!

Brindisi renaște în sfertul decisiv

Foto: basketballcl.com

În ciuda unui start bun de sfert decisiv, 49-41, U-BT și-a văzut tot avantajul format tăiat în decurs de câteva atacuri și Riccardo Visconti i-a adus pe cei de la Happy Casa Brindisi la 51-49, cu o treiță. Același swingman italian a punctat de la 6.75, trecând Brindisi în față la scorul de 51-52. Run-ul gazdelor s-a prelungit la 16-4, detaliu prin care au putut întoarce soarta meciului în favoarea lor!

Lucio Redivo le-a acordat amfitrionilor cel mai mare avantaj, 55-63, de unde însă U-BT a redus la jumătate ecartul, prin reușitele lui Richard și Stewart, 59-63. Elijah Stewart a ars plasa cu o aruncare de 3 puncte importantă, 62-64, Stefan Bircevic transformându-și apoi ambele aruncări libere pentru egalitate la 64.

Patrick „Ice in the veins” Richard, decisiv în marea victorie europeană!

Foto: basketballcl.com

Egalitatea a persistat mai multe atacuri, la 71-71, Pat Richard asumându-și o triplă, care s-a dovedit decisivă (74-71). Româno-americanul a stabilit și scorul final, cu două libere precise și U-BT s-a impus cu 76-71 în Italia, pentru al doilea succes în grupe!

Cu 2-0 la general, elevii lui Mihai Silvășan vor disputa următoarele două meciuri cu Hapoel U-NET Holon, mai întâi în Israel (3 noiembrie, ora 19.30), iar returul va fi în BTarena (17 noiembrie, ora 18.30).

Patrick Richard a fost MVP-ul partidei de la Brindisi, cu 24 de puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri (3/7 de la mare distanță), acesta fiind urmat de Andrija Stipanovic (22 de puncte, 6 recuperări, 11/13 din acțiune) și Stefan Bircevic (9 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive). De la gazde s-au remarcat Nick Perkins (19 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții), Riccardo Visconti (15 puncte, 3/7 de 3 puncte, 2 recuperări, 4 assist-uri) respectiv Nathan Adrian și Lucio Redivo (10 puncte).

Foto: basketballcl.com

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *