Un banner controversat considerat rasist de către UEFA a dus la închiderea peluzei lui CFR Cluj pentru meciul cu AZ Alkmaar

CFR Cluj a decis să închidă tradițională peluză la meciul din această seară cu AZ Alkmaar din cauza unei sancțiuni primite de la UEFA pentru un banner controversat afișat de ultrași din Gruia.

Potrivit unor surse din interiorul clubului, mărul discordiei a fost unul dintre bannerele des întâlnite printre brigăzile de suporteri din România, unul pe care UEFA l-a considerat rasist la meciul feroviarilor cu danezii de la Randers.

Nici noul jurist al clubului din Gruia care a venit în locul lui Ionuț Ivașcu nu a reușit să explice situația și confuzia oficialilor UEFA, iar astfel peluza a fost închisă total publicului de conducere.

Este vorba de acest banner, care este de culoare vișinie, are o cruce cu 8 stele și în mijlcul ei un cap de mort, iar oficialul UEFA prezent la meciul cu Randers l-a considerat rasist, confundându-l cu unul dintre steagurile vechi ale Confederației Statelor Unite ale Americii, acesta din urmă fiind total diferit de cel afișat de suporteri, având 13 stele.

Acesta este controversatul banner considerat de UEFA discriminatoriu – Foto Peluza Vișine

Steagul Confederației Statelor Unite ale Americii, cu 13 stele.

Galeria CFR-ului s-a mutat în sectorul 44 al tribunei a 2-a pentru această partidă, de unde își vor încuraja favoriții.

Un banner similar este deținut și afișat la meciuri de către ultrașii din Peluza Sud a Stelei.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *