Avancronică. „U” Cluj, derby local cu Unirea Dej pentru recăpătarea locului secund

Universitatea Cluj înfruntă duminică, 24 octombrie, de la ora 12:30, formația antrenată de Dragoș Militaru, Unirea Dej, la Bistrița, într-o partidă din cadrul etapei cu numărul 11 a ligii a 2-a.

„Șepcile roșii” pleacă ca favoriți în fața „panterelor roz”, după ce în cele 10 etape de campionat disputate au pierdut doar 2 meciuri, cu Politehnica Iași și Csikszereda și în plus aceștia au o serie bună de 4 meciuri câștigate consecutiv în care au demonstrat că sunt net superiori adversarilor. Cu o victorie, alb-negrii revin pe locul secund la doar 3 puncte de Petrolul Ploiești.

De partea cealaltă, ocupanta locului 14, Unirea Dej a debutat mai rău în liga secundă cu o înfrângere în fața Unirii Slobozia, dar pe parcurs „panterele roz” au dovedit că sunt o sperietoare pentru echipele din play-off, reușind să-i încurce pe cei de la CSA Steaua și în etapa trecută pe cei de la Hermanstadt.

De altfel, Unirea Dej a câștigat ambele amicale din această vară disputate în fața Universității Cluj, în primul joc de pregătire, „studenții” au suferit cumplit fiind învinși cu 4-1, iar același scenariu s-a repetat și în al doilea joc de pregătire când dejenii s-au impus cu 2-0.

Ultimul joc oficial dintre cele două formații s-a desfășurat în sezonul trecut în Cupa României, iar „studenții” antrenați la acel moment de Costel Enache s-au impus cu 2-0 după golurile marcate de Sergio Ribeiro și Alex Pop. Ultimul marcator de la acea partidă, Alex Pop evoluează pentru Unirea Dej, după ce în această vară i-a expirat împrumutul de la Farul Constanța, iar conducerea alb-negrilor nu a mai dorit să-i prelungească un viitor împrumut de la constănțeni.

Având în vedere ultimele noutăți emise CNSU (Comitetul Național pentru Situații de Urgență) privind limitarea răspândirii coronavirusului, partida cu Unirea Dej este ultima care va putea fi văzută de suporteri în următoarea lună.

Meciul va putea fi vizionat mâine de la 12:30 pe Digisport, LookSport+ și TelekomSport.

Foto: Universitatea Cluj

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *