Fără emoții pentru CFR Cluj. Feroviarii s-au distanțat la 8 puncte în fruntea Ligii I după succesul categoric cu Sepsi

CFR Cluj a câștigat fără emoții confruntarea cu formația pregătită de Cristiano Bergodi, Sepsi OSK, luni seara, 25 octombrie, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), în cadrul etapei a 13-a a Ligii I. Feroviarii nu au forțat prea mult și au înscris câte un gol pe repriză pentru o victorie liniștită și încă trei puncte care îi menține detașați în fotoliul de lider.

Primele zece minute din joc s-au desfășurat sub semnul echilibrului, ofensiva timidă a trupei pregătite de Dan Petrescu nu a reușit să amenințe poarta lui Sepsi. Prima încercare de gol a meciului a venit la poarta gazdelor, Aganovic și-a încercat norocul cu un șut din marginea careului, dar Bălgrădean a reținut fără probleme (13).

CFR a descis scorul în minutul 24 al partidei în urma unui corner de pe partea dreaptă executat de Deac, iar Rachid Bouhenna s-a înălțat perfect și a înscris cu capul din câțiva metri: 1-0. Alibec a trimis și el un șut din cădere de la marginea careului, deviat în corner (27).

În ciuda forcingului ofensiv al oaspeților, CFR a încheiat cu un avantaj minim pe tabelă primul mitan de joc, deși Sepsi a avut posesia de partea ei, însă nu a reușit să își creeze nicio situație periculoasă la poarta lui Bălgrădean.

Repriza secundă a început cum nu se poate mai bine pentru CFR, care a beneficiat de o lovitură de pedeapsă la un fault comis de Mitrea, în minutul 52, argentinianul Emmanuel Culio a „arestat” balonul și a tras de la punctul cu var, dar reluarea sa anemică a fost parată și respinsă în față de fostul portar al lui „U” Cluj, Roland Niczuly, iar veteranul argentinian în vârstă de 38 ani a fost mai rapid și a împins mingea în poartă pentru 2-0 (53).

Trupa lui Bergodi a forțat golul care să o readucă în meci, dar defensiva aliniată de Petrescu a fost la post și i-a ținut pe oaspeți departe de poarta lui Bălgrădean.

Denis Alibec a fost aproape de 3-0 în minutul 79 al meciului, după ce a ciupit o minge și a reluat spre poartă, dar balonul s-a dus în plasa laterală.

Cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar, mijlocașul Mihai Bordeianu, intrat la începutul reprizei secunde, a văzut al doilea cartonaș galben pentru un fault stupid la mijlocul terenului și a fost eliminat (80). Acesta a încasat două galbene în decurs de zece minute.

Trupa lui Petrescu a calmat jocul și nu a mai forțat, însă nici Sepsi nu a mai avut energie să pună în pericol poarta lui Bălgrădean și astfel meciul s-a încheiat cu victoria liderului la zi al Ligii 1, care acumulează 33 de puncte, la 8 în acest moment de ocupanta locului 2, CSU Craiova (25p), dar FCSB (24p) are un meci mai puțin.

Etapa viitoare, CFR va evolua tot pe teren propriu, împotriva lu FC Voluntari, sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 21:30.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Camora, Burcă, Bouhenna, Susic – Deac (Păun, min. 82), Boateng (Bordeianu, min. 46), Culio (Cestor, min 90) – Petrila, Alibec (Debeljuh, min 82), Omrani

Rezerve: Hindrich, Manea, Cestor, Bordeianu, Sigurjohnsson, Păun, Gîdea, Costache, Debeljuh

Antrenor: Dan Petrescu

Sepsi OSK: Niczuly – Radoslav, Tincu, Mitrea, Ispas – Aganovic (Luckassen, min. 74), I. Păun, Fofana (Ștefănescu, min 62), Bărbuț (Eder Gonzales, min 62) – Golofca (Ashkovski, min. 62), Chunchuvoc (Bojic, min. 74)

Rezerve: Began, K. Tamas, Luckassen, Achahbar, Ștefănescu, Ashkovski, Tortella, Bojic, Ninaj

Antrenor: Cristiano Bergodi

Antrenor: A. Chivulete

Asistenți: G. Neacșu, A. Constantinescu

Arbitru rezervă: M. Ardelean

Obs. de joc: C. Popa

Obs. arbitri. Aron Huzu

Cartonașe galbene: Boateng (45), Bordeianu (77) // Fofana (59)

Cartonașe roșii: Bordeianu (80)

GALERIE FOTO

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *