Simona Halep, fără greșeală cu Kostyuk. Finală de totul sau nimic la Transylvania Open cu Anett Kontaveit

Favorita nr 1 a turneului, Simona Halep, s-a calificat în finala Transylvania Open în urma unui meci impecabil câștigat rapid, în doua seturi, scor 6-0, 6-1, în fața nr. 55 WTA, Marta Kostyuk, după o oră și două minute.

Favorita turneului a început cum nu se poate mai bine partida cu ucraineanca Kostyuk, realizând break-ul încă de la primul game. Nr 18 WTA nu a cedat inițiativa nici în al doilea game când s-a impus fără probleme. Jucătoarea care în urmă cu o zi a eliminat-o spectaculos pe Emma Răducanu a acuzat o accidentare la femur și a necesitat o pauză medicală, care i-a afectat întreg setul, pierdut până la urmă cu un neverosimil 6-0 în 27 de minute.

Pe lângă problemele medicale ale adversarei, Halep a prestat la rândul ei un joc foarte solid cu execuții perfecte în lung de linie, iar singurele puncte lăsate numarului 55 WTA au fost pe fondul unor scurte erori nefoțate.

Actul secund a debutat cu mici speranțe pentru jucătoarea de 19 ani din Ucraina care a câștigat pe serviciu la primul game. Totuși, Simona Halep s-a dezlănțuit și a obținut accederea în finală după un set încheiat 6-1, cu un ultim game foarte disputat .

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit și la Indian Wells în urmă cu trei săptămâni, unde tot Simona s-a impus cu 7-6 , 6-1.

Simona Halep va juca mâine finala de simplu împotriva nr. 14 WTA, Anett Kontavet, care a învins-o la rândul ei fără prea mari dificultăți pe suedeza Rebbeca Peterson.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *