Anett Kontaveit, câștigătoarea primei ediții Transylvania Open din Cluj, după o victorie categorică în fața Simonei Halep

Duelul dintre favoritele numărul 1 și numărul 2 a turneului Transylvania Open WTA250, Simona Halep (18 WTA) și Anett Kontaveit (14 WTA) s-a încheiat cu victoria estonei, scor 2-6 / 3-6, după o oră și 11 minute de joc.

Așa cum era de așteptat, finala a fost una extrem de disputată la început, cele două jucătoare au jucat de la egal la egal. Estona și-a adjudecat primul game, Halep a egalat, dar Kontaveit a revenit din nou la conducere și s-a dus la 1-3 după 14 minute de joc.

Miza pentru Anett Kontaveit în această finală de la Cluj este una importantă pentru ea, câștigarea ei ii asigură „biletul” spre Turneul Campioanelor de la Guadalajara.

Simona nu se regăsește, Kontaveit este în formă maximă și își adjudecă și următorul game pentru 1-4. Jucătoarea din Estonia profită de greșelile româncei și mai adaugă un game în contul său. Halep face un game bun și reduce din diferență la 2-5

Anett Kontaveit se impune în 28 de minute și câștigă primul set cu 6-2, la capătul unui joc foarte bun și fără greșeală.

Halep are o zvâcnire de orgoliu și isi adjudecă primul game din setul doi la zero și tot ea îl ia și pe al doilea (40-15). Kontaveit reduce din diferență la 2-1 pe fondul unei căderi a Simonei și face break-ul și reestabilește egalitatea la 2-2.

Estona a avut o evoluție spectaculoasă, fără greșeală, în fața favoritei turneului și a reușit să își impună jocul și a preluat conducerea cu 2-4, după care 2-5. Simona a făcut o serie de greșeli în lanț, și-a pierdut concentrarea și i-a permis adversarei să zburde pe teren.

Halep a reușit cu mare noroc să își adjudece următorul game după un schimb lung de mingi și o serie de avantaje, la capătul căruia determinarea constănțencei a fost mai bună (3-5).

Kontaveit câștigă următorul game fără drept de apel la zero, învingând-o pe Simona după o oră și 11 minute și își adjudecă trofeul primei ediții a turneului de la Cluj-Napoca, Transylvania Open!

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până acum de trei ori, de fiecare dată românca s-a impus în două seturi, de două ori în 2017 și o dată în 2020.

FOTO: Mihai Rusu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *