Ionuț Chirilă a plecat învins de la CFR, dar a elogiat clubul din Gruia și Clujul: „Mă bucur că jucătorii mei au jucat într-un sanctuar, un stadion superb și că au stat într-un oraș superb”

Antrenorul Academicii Clinceni, Ionuț Chirilă, a declarat că echipa sa a reușit să joace de la egal la egal în anumite momente cu CFR Cluj ca și joc colectiv, iar dacă avea la dispoziție toată echipa era un spectacol fotbalistic total.

Chirilă a lăudat modul de organizare al CFR-ului, despre care a vorbit cu mult respect.

„Am spus înainte de acest joc că nu veți vedea Clinceniul niciodată aruncând mingi în tribune, jucând destructiv, ci va încerca întotdeauna să facă o propagandă fotbalului, pentru acești oameni care pe frig, pe ploaie, vin să vadă un spectacol fotbalistic. Noi construim o echipă, am reușit astăzi în condiții de adversitate și spații mici să construim atacuri poziționale în terenul campioanei, o echipă care domină de patru ani fotbalul românesc fără drept de apel. O echipă care are două campioane, unul în România și unul în Europa League sau Conference League, în care niște meciuri cu Sevilla, Rangers sau Jablonec, toate echipele cu care joacă înseamnă că sunt zece meciuri în campionatul României.

Astăzi am întâlnit o echipă puternică din toate punctele de vedere ca și structură de club, ca și administrație, ca și organizare sau ca și valori individuale și cred că nu ne-am făcut de râs în fața unei echipe cu un buget de vreo 10 milioane de euro salarii și am jucat de la egal la egal ca și joc colectiv. Este clar că valorile individuale net superioare ale CFR-ului au putut să decidă jocul și sunt convins că jocul ar fi fost mult mai strâns dacă aveam și jucătorii care ne lipsesc, dacă aveam echipa completă, chiar era un spectacol fotbalistic astăzi la care și noi alături de CFR am participat”, a declarat Ionuț Chirilă în conferința de presă de după jocul cu CFR.

Chirilă: „Nu știu câte echipe ar fi venit astăzi la Cluj și ar fi avut curaj să joace împotriva CFR-ului cum am făcut-o noi”

„Noi am avut determinare, am avut personalitate, jucătorii mei au ieșit cu joc de combinație și pase scurte din presingul CFR-ului și nu este ușor să faci asta. Nu știu câte echipe ar fi venit astăzi la Cluj și ar fi avut curaj să joace împotriva CFR-ului cum am făcut-o noi, dar pentru că am jucat așa am pus niște probleme de joc CFR-ului și cred că și scorul a fost unul strâns și chiar am putut marca la un moment dat”, a mai precizat Chirilă.

„Eu personal mă voi strădui să scoatem această echipă din impas, avem un primar care a pus mult suflet la Clinceni. Suntem o echipă mică într-adevăr, s-au făcut niște greșeli de management e clar, pentru că nu poți să elimini o echipă întreagă și să aduci o altă echipă, iar schimbarea dacă se vrea a fi făcut-o trebuie să fie treptată.

Noi am fi vrut mai mult de la jocul acesta, e clar, dar cred că am lăsat o impresie bună la Cluj, așa cum noi în afară de meciurile cu Craiova, Sepsi și FCSB, am jucat de la egal la egal cu Rapid sau Botoșani. Avem nevoie în perioada de iarnă de aceste cinci plombe în trei compartimente cu care să dăm consistență jocului.

Mă bucur că jucătorii mei au jucat într-un sanctuar, un stadion superb și că au stat într-un oraș superb și cred că ei au fost mândri de lucrul acesta, a mai declarat antrenorul.

Tehnicianul a declarat că mai rămâne la Cluj și mâine deoarece „trebuie să iau prânzul cu niște oameni importanți, pentru viitorul clubului”.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.