CFR Cluj, meci pentru onoare în fața suporterilor în ultima partidă europeană a sezonului!

CFR Cluj își încheie campania dezastruoasă din UEFA Europa Conference League mâine de la ora 19:45 împotriva echipei cu care a debutat în această nouă competiție. FK Jablonec vine la Cluj-Napoca având un obiectiv clar: victoria. Cehii au șansa de a se califica în runda preliminară a Conference League dacă înving campioana României și Randers nu câștigă la Alkmaar.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a ieșit din orice calcul al calificării în etapa trecută când nordicii de la Randers s-au dovedit a fi prea puternici pentru CFR. Danezii s-au impus cu 2-1 datorită unui gol decisiv marcat dintr-o lovitură liberă de la peste 25 de metri. Reușita lui Piesinger a tăiat elanul clujenilor care marcaseră golul egalizator prin Ciprian Deac, iar feroviarii aveau să rămână cu un singur punct după 5 etape disputate în a treia competiție europeană.

În contrast, CFR Cluj domină campionatul intern într-un mare stil. Șase victorii consecutive au clujenii fără gol primit și cu 11 marcate. Ardelenii se află la 8 puncte distanță de locul secund ocupat de FCSB și la 16 puncte de revelația Voluntari aflată pe a treia treaptă a podiumului. Chiar și-așa Dan Petrescu nu a reușit să reproducă forma excelentă din campionat în meciurile din Conference League împotriva unor adversari cu adevărat accesibili.

FK Jablonec era văzută ca victima sigură a grupei înainte de debutul competiției iar acum echipa condusă de Petr Rada are o șansă unică în istoria micuțului club din Cehia. Aceștia și-au sacrificat parcursul din campionatul național unde ocupă locul 12, pentru a se concentra la meciurile cu o miză sportivă dar și financiară mult mai importante. O victorie mâine în Gruia ar reprezenta pentru cehi cea mai mare performanță europeană din istorie și de cealaltă parte o rușine pentru o echipă cu experiența CFR-ului.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *