CFR Cluj aduce 8 jucători pentru a-și construi viitorul: „Vrem să-i creștem și să-i transferăm la echipe importante”

CFR Cluj își pregătește viitorul și a efectuat o campanie de transferuri puternică, în care a reușit să aducă 8 jucători, dintre care 2 români crescuți la formații din Italia.

Președintele grupării din Gruia, Cristi Balaj a anunțat faptul că CFR Cluj a transferat 8 jucători de perspectivă, pe care feroviarii să-i crească și pe care în viitor să-i vândă la echipe importante:

L-am adus pe Răzvan Sava, portar de la Torino, care respectă regula U21. Și a mai venit Daniel Birligea, un atacant de 21 de ani, care a jucat etapă de etapă în Serie C. A fost important să aducem jucători care au jucat! Sava a apărat mai puțin, dar la portari este mai greu. El a fost cochetat și cu echipa națională, a fost rezerva lui Otto Hindrich. Suntem obligați să aducem, vrem să ne asigură și viitorul, nu gândim doar pe termen scurt.

Nu întâmplător avem niște jucători aduși despre care se știe mai puțin. Avem doi ivorieni de 19 și 21 de ani, plus 3 jucători din Ghana, toți între 18 și 19 ani, și un jucător din Panama. Toți acești șase jucători au fost la echipele naționale. I-am văzut pe toți acești jucători înainte să-i transferăm, cu excepția celui din Panama, despre care am avut referințe bune. El urmează să fie verificat.

Am avut persoane care s-au deplasat și i-au urmărit, și doar după aceea i-am adus în România. În primul rând vrem să ne folosim de ei, să-i creștem, iar ulterior să ajungem să-i transferăm la cluburi mult mai importante”, a spus Cristi Balaj, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Răzvan Sava (19 ani) este al patrulea portar al celor de AC Torino. Acesta a fost crescut de Academiile celor de la Juventus și Lecce înainte să ajungă la formația torineză. Sezonul trecut a apărat 27 de meciuri pentru AC Torino în Primavera 1.

Daniel Birligea (21 de ani) a fost crescut de Academia celor de la Palermo, pentru care a evoluat la U17-U19 din 2016. În acest sezon acesta este vârful formației de Serie C, Teramo(loc 17) pentru care în 19 meciuri în toate competițiile din acest sezon a marcat de 5 ori.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *