Avancronică. Derby de foc cu FCSB în primul meci al anului 2022 pentru CFR Cluj

CFR Cluj are un început intens de 2022 cu un derby important în fața principalei urmăritoare FCSB. Meciul se va disputa duminică 23 ianuarie de la ora 20:00 pe Arena Națională și va fi condus la centru de Sebastian Colțescu.

CFR Cluj a avut un cantonament important în Spania, unde trebuia să dispute trei meciuri de pregătire cu Saint Gallen, Lugano și Ferencvaros, dar care nu s-au mai jucat, formațiile renunțând la cantonamentul din Spania din cauza valului de Omicron. Totuși, CFR Cluj a reușit să dispute trei partide de pregătire cu trei formații spaniole din Safor CF, Ud Alzira și La Nucia din eșaloanele inferioare ale fotbalului spaniol.

În această pauză, CFR Cluj a renunțat la mai mulți jucători, dar au fost aduși jucători pentru linia de atac precum Dugandzic de la Sochi, Sergiu Buș de la Seongnam și Cristian Neguț de la Chindia Târgoviște. De asemenea, CFR Cluj a mai reușit transferul lui Roger de la UTA Arad, care se va alătura grupării din Gruia în sezonul următor. Printre ultimele plecări de la CFR Cluj, se numără Dusan Celar, Rodriguez și Figueredo care s-ar fi înțeles cu Dinamo.

De partea cealaltă, FCSB a preferat să-și realizeze perioada de pregătire la baza din Berceni, unde i-a adus în cadrul primei echipe pe frații Tănasă, Matei (16 ani) și Andrei (19 ani), dar și pe goalkeeper-ul Alexandru Maxim (14 ani). De asemenea, roș-albaștri au avut un singur test cu CS Mioveni încheiat 0-0.

Derby-ul de mâine se anunță unul cu presiune pentru CFR Cluj, care trebuie să mențină sau să câștige cu FCSB pentru a menține distanța de 10 puncte sau pentru a o ridica la 13. În cazul în care FCSB câștiga, distanța va fi de 7 puncte, iar daca echipele merg cap la cap, în play-off ecartul vișiniilor ar mai fi de 3-4 puncte diferență.

Ultimul meci pentru CFR Cluj pe terenul formației antrenate de Anton Petrea în sezonul regular a fost unul de coșmar, clujenii avându-l pe Arlauskis eliminat după o intrare neglijentă la Octavian Popescu, iar în final pierzând cu 3-0, însă la reprezentația de la Giurgiu din play-off, feroviarii au reușit un egal miraculos, după un gol marcat de Burcă, care a profitat și de o gafă a lui Andrei Vlad.

Înaintea acestui meci, Dan Petrescu s-a arătat precaut înaintea meciului și și-a lăudat adversarii:

„Trebuie să fim conștienți că un meci cu FCSB e foarte greu indiferent de circumstanțe. Sincer, campionatul pe care l-a făcut FCSB până acum, aceste 21 de etape, nu a fost catalogat de specialiști ca fiind un campionat bun. Mi se pare că FCSB, până în momentul ăsta, face un campionat fantastic. În ultimele 14 meciuri, are 12 victorii și două egaluri. Dar din cauză că CFR Cluj a făcut un campionat incredibil, au fost băgați mai puțin în seamă și mai puțin apreciați. În plus, acasă au jucat zece meciuri și au câștigat nouă, plus un egal.” a spus Dan Petrescu

Meciul dintre CFR Cluj și FCSB va putea fi vizionat mâine de la ora 20:00 pe Digisport 1, LookSport+ și TelekomSport.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *