„U” Cluj a bifat al doilea transfer al iernii. Cine este Florin Ilie?

Universitatea Cluj își întărește compartimentul defensiv, iar a doua achiziție bifată în această iarnă vine de la UTA Arad, un fundaș central care a evoluat timp de șapte ani în Liga 1.

Este vorbsa de Florin Ilie, 29 ani, care a semnat cu FC Universitatea și se va alătura lotului condus de Erik Lincar.

Jucătorul are o înălțime de 1.88 metri și este originar din Alba Iulia. Acesta s-a format la echipa locală Unirea Alba Iulia între 2000 și 2010, iar debutul său la nivel de profesioniști a venit în sezonul 2011 – 2012 al ligii secunde sub culorile clubului Politehnica Timișoara (28 de meciuri și un gol).

În sezonul următor, Ilie a ajuns în Liga 1, semnând cu formația Concordia Chiajna. Primul sezon la cel mai înalt nivel din România a venit cu prestații bune, bifând 16 meciuri și trei goluri. După două experiențe la Corona Brașov și Gaz Metan Mediaș, a ajuns la Baia Mare (36 de meciuri și trei goluri). A revenit în Liga 1 la jumătatea sezonului 2016 – 2017, când a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu (15 meciuri și un gol), scrie site-ul oficial.

A pus umărul la promovarea formației UTA Arad în Liga 1

La începutul sezonului 2019 – 2020, Florin Ilie a ajuns la UTA Arad. Cu 28 de meciuri și un gol marcat, a avut o contribuție masivă la promovarea echipei în Liga 1. În următorul an a fost titular pe postul de fundaș central (21 de meciuri și un gol), clasându-se pe poziția a opta alături de arădeni în ierarhia finală a primei ligi.

La nivel de echipă națională, noul fundaș central al Universității a strâns selecții pentru naționalele de juniori U17, U19 și U21 ale României.

Un singur meci a bifat Florin Ilie în campionat pentru UTA Arad, 1 minut în victoria cu Voluntari 2-0 când l-a înlocuit pe Passaglia. De asemenea , Florin Ilie a mai prins în acest sezon pentru UTA o partidă cu ACSO Filiași pierdută de Bătrâna Doamnă cu 1-0.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.