Botoșaniul a reușit ceea ce puțini au făcut-o în acest sezon, să „smulgă” un punct pe terenul liderului CFR Cluj

După remiza obținută pe Arena Națională cu FCSB, 3-3, CFR Cluj a făcut un nou pas greșit în acest sezon, obținând o remiză, scor 1-1 (1-0), după o confruntare pe care a dominat-o autoritar, într-o partidă care a contat pentru etapa a 23-a din Liga 1.

Trupa pregătită de Dan Petrescu a avut un început de meci entuziast și s-a instalat în jumătatea adversă, dar Botoșaniul a reușit să reziste în fața ofensivei feroviarilor. Ocazie mare pentru CFR Cluj în minutul 24, Claudiu Petrila a trimis un șut perfect de la 25 metri la colțul lung, dar portarul Pap a scos de la vinclu și a respins în corner. În urma loviturii de colț, Omrani a avut și el șansa deschiderii scorului, însă reluarea sa a fost reținută de portar.

Cristian Manea a încercat o execuție pretențioasă din foarfecă din careul mic, dar balonul a trecut pe lângă poartă (26). Omrani l-a servit cu o pasă în diagonală pe Petrila, atacantul i-a luat fața unui adversar și a pătruns în viteză în careu, dar a fost oprit de un fundaș. Gazdele au cerut lovitură de pedeapsă la căderea în careu, dar „centralul” a lăsat jocul să continue (34). Deac a reluat pe lângă poartă o lovitură liberă de la 20 metri (40).

Până la urmă s-a dat penalty pentru CFR Cluj, în finalul primei reprize, în urma unui henț evident în careu comis de Alin Seroni, care a văzut cartonașul galben. „Căpitanul” Deac a „arestat” balonul și deschis scorul de la punctul cu var și a stabilit scorul pauzei (1-0).

Petrila a trecut pe lângă golul de 2-0, dar reluarea sa a trecut pe lângă poartă (57). Feroviarii s-au aruncat în atac în debutul reprizei secunde și au forțat golul secund, însă defensiva botoșănenilor a a reușit să blocheze atacurile gazdelor. Omrani, Petrila și Deac au hăituit în permanență apărarea oaspeților, însă fără succes. Debeljuh a avut o bună situație de a înscrie, dar lovitura sa de cap nu prinde cadrul porții (59), iar un minut mai târziu, Omrani a reluat din afara careului, însă portarul a reținut (60).

GOOOL! Botoșaniul pregătit de Mihai Ciobanu a reușit să restabiliească egalitatea în minutul 81 al partidei, grație unei lovituri de cap a fundașului central Dawa Tchakonte, la prima situație periculoasă a oaspeților la poarta lui Bălgrădean.

CFR a încercat să obțină un nou penalty în minutul 82 la o cădere în careu a lui Debeljuh, dar arbitrul nu s-a lăsat înduplecat și a lăsat jocul să continue.

Intrat în minutul 81 al meciului în locul lui Bordeianu, Adrian Păun a fost aproape de gol, dar reluarea sa anemică din marginea careului s-a scurs pe lângă buturile lui Pap (84).

CFR a apăsat pedala de accelerație după încasarea golului și a forțat golul victoriei, dar „răzeșii” din Moldova s-au apărat bine și organizat, reușind să țină de rezultat.

Atacantul Gabriel Debeljuh s-a aruncat pentru a doua oară în careu și a cerut penalty, dar arbitrul nu l-a mai iertat și l-a avertizat cu galben pentru simulare (89).

Meciul s-a încheiat 1-1, iar CFR Cluj rămâne în fruntea Ligii I, cu 59 de puncte, iar diferența față de ocupanta locului secund s-a redus la 8 puncte.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Ștefan, Burcă, Graovac, Manea (Chipciu, min, 90) – Bordeianu (Ad. Păun, min. 81), Boateng, Deac (cpt) – Petrila, Debeljuh, Omrani (Costache, min 84)

Rezerve: Hindrich, Cestor, Bohenna Păun, Costache, Chipciu, Neguț, Birligea, Sacko

Antrenor: Dan Petrescu

FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Dican, Seroni, Țigănașu – Florescu (Mailat, 46), Edjouma, Papa (R. Fili, min 76) – Al. Roman (M. Roman, min 68), Welo Lupeta (Jaja, min. 46)

Rezerve: M. Contra, Patache, Dragu, Neciu, Fili, Mailat, Souza Silva, M. Roman

Antrenor: Mihai Ciobanu

Arbitru principal: A. Cojocaru

Asistenți: G. Neacșu, A. Constantinescu

Arbitru rezervă: R. Vidican / Obs de joc: V. Ilinca, Obs. de arbitri: Ioan Onicaș

Cartonașe galbene: Burcă (20), Bordeianu (57), Fl. Ștefan (80), Debeljuh (89), Graovac (90+1) // M. Al. Roman (39), Seroni (45), Pap (90+3)

Etapa viitoare, feroviarii se vor deplasa la Craiova pentru meciul cu formația pregătită de Reghecampf, meciul fiind programat sâmbătă, 5 februarie, de la ora 21:00.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *