O româncă se luptă pentru trofeul Ligii Campionilor!

Dacă la fotbal doar visăm să ne aflăm la masa bogaților, la tenis de masă lucrurile stau total diferit. Eliza Samara (32 de ani)  s-a calificat în finala celei mai tari competiții intercluburi de pe continent cu echipa sa din Polonia, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, și se va lupta pentru trofeu, în dublă manșă, cu deținătoarea titlului, TTC Berlin Eastside.

„Mă bucur că am ajuns în finala Ligii Campionilor, dar nu vreau să mă opresc aici. Îmi doresc să o câștig, nu doar să-mi trec în CV că am jucat finala” – Eliza Samara, multiplă medaliată europeană, componentă a lotului național de tenis de masă al României.

Dincolo de cucerirea Ligii Campionilor, Eliza Samara are un mare vis atunci când vine vorba despre competiția cluburilor.

„Îmi doresc foarte mult să evoluez cu o echipă din România în Liga Campionilor. Ar fi un vis să evoluez acasă în această ligă puternică, plus că m-am săturat de drumuri, avioane, deplasări”, a declarat Eliza Samara, multiplă medaliată europeană, componentă a lotului național de tenis de masă al României.

Semifinala s-a jucat în două manșe, în Polonia s-au impus austriecele de la Linz, 3-2 (românca aducând un punct), iar la retur, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg a câștigat 3-1.

Are numai colege asiatice

La clubul polonez unde este legitimată, Eliza are trei colege originare din China și spune că acest lucru echilibrează finala, pentru că și nemțoaicele de la Berlin au în lot o asiatică foarte bună.

„Va fi un meci echilibrat, șansele la trofeu sunt egale. Echipa din Berlin are în componență unele dintre cele mai bune jucătoare din Europa, Nina Mittelham, Xiaona Shan sau Britt Eerland. Noi suntem mai omogene și mai experimentate, iar ca nivel de joc, suntem toate în topul continental. Va fi, cu siguranță, un meci spectaculos”, a mai sustinut Samara.

Finala se va disputa în dublă manșă în luna aprilie, primul meci urmând să aibă loc în Tarnobrzeg, iar returul la Berlin.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *