Dinamoviștii au predat o lecție de handbal adevărat la Cluj, în fața Universității

Handbaliștii de la „U” Cluj au fost surclasați total de liderul din Liga Zimbrilor, Dinamo București, fiind învinși cu scorul de 30-43 (15-20), într-o confruntare care a contat pentru etapa a 20-a din campionat.

Dinamoviștii pregătiți de spaniolul Xavier Paqual au controlat total partida din Sala Sporturilor „Horia Demian” și au depășit diferența de zece goluri după 13 minute de joc (3-14, respectiv 4-15).

Clujenii nu au avut replică în fata super-ovensivei alb-roșilor, cu Gurbindo, Bizău, Dedi sau Dissinger, precum și intervențiile providențiale ale portarului Saeid nu le-au oferit gazdelor nicio șansă.

CS Dinamo a menținut avantajul de zece goluri, însă „studenții” s-au trezit și au dat semne de revenire, apropiindu-se la cinci goluri în urma reușitelor lui Iancu, Hossu, Ramba și Becheru, care au trezit echipa universitară din amorțeală și au echilibrat jocul.

Portarul lui „U” Cluj, Răzvan Apostu, a avut câteva intervenții bune în această partidă. Foto Cătălin Stroia

Prima repriză s-a încheiat cu un avantaj de doar cinci goluri în favoarea lui Dinamo, 15-20.

Dinamoviștii au defilat pe teren și în partea secundă, ducând scorul la zece goluri (20-30), în timp ce alb-negrii pregătiți de Marius Stavrositu au căzut fizic.

Universitarii au avut un nou moment bun de joc și au dat semne de revenire, cu un Călin Hossu în formă maximă, însă insuficient pentru a le da emoții jucătorilor liderului la zi din Liga Zimbrilor, care nu au lăsat pedala de accelerație și au continuat să mențină scorul la o diferență de zece goluri.

Meciul de la Cluj s-a încheiat 30-43, iar Dinamo rămâne pe primul loc, cu 52 de puncte, la trei diferență de principala urmăritoare, CSA Steaua.

Cel mai bun marcator de la „U” Cluj a fost Călin Hossu, cu 17 de goluri, urmat de Ionuț Ramba (5 goluri), Ghivil (3), Dragoi (2), respectiv Iancu, Becheru, Mocioi și Dragomir, cu câte o reușită.

De la Dinamo, cei mai buni marcatori au fost Nantes, cu 8 goluri, urmat de Dedu, cu 7 goluri, Negru și Bizău (6 goluri), Ante și Gurbindo (3), Ghionea, Racotea, Dessinger, Cedric, cu câte 2 goluri, respectiv Militaru și Saied, cu câte un gol.

Etapa viitoare, „U” Cluj va evolua în deplasare, la Baia Mare, cu Minaur, joi, 3 martie, de la ora 19:00, în timp ce liderul Dinamo va evolua în Liga Campionilor în aceeași zi, cu PSG, de la 19:45.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *