Salvat miraculos de la orbire, un fotbalist joacă cu o placă de titan în cap!

Modibo Keita, mijlocașul lui FC Buzău, a suferit la finalul anului trecut o accidentare gravă, în urma căreia a fost la un pas să-și piardă ochiul stâng.  

La 3 luni de la accidentarea pe care a suferit-o, Modibo Keita s-a recuperat miraculos și se pregătește de primul meci oficial pe care formația sa îl va disputa sâmbătă, acasă, cu Astra Giurgiu.

Mă simt foarte bine după accidentare, m-am recuperat într-o lună și jumătate” – Modibo Keita, mijlocaș FC Buzău. 

Achiziționat vara trecută de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Modibo Keita a debutat în Liga a II-a la FC Buzău, pe 21 noiembrie 2021, în partida de la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr, în cadrul etapei a 14-a.

A jucat titular și a evoluat până în minutul 20 când s-a produs incidentul. La un duel aerian pentru minge, Keita a fost lovit cu capul în față de Blaise Yameogo. Jucătorul Buzăului a căzut la pământ și a rămas întins într-o stare de semiconștiență.

A fost transportat la spital și supus unor analize amănunțite. Mijlocașul s-a ales cu două fracturi la nivelul feței, una la osul zigomatic și alta la orbita de pe partea stângă și a fost supus unei intervenții chirurgicale în urma căreia medicul neurolog i-a pus o placă de titan. Deși inițial s-a crezut că recuperarea fotbalistul va fi de lungă durată, el și-a revenit mult mai repede.

„Mi-a fost foarte greu, mi-a fost frică din cauza loviturii la ochi. M-am speriat, dar acum sunt bine, nu mă deranjează, m-am obișnuit cu placa de titan pe care o am în cap” – Modibo Keita, mijlocaș FC Buzău. 

Keita nu s-a gândit că nu ar mai putea juca fotbal.

„Până la urmă accidentările fac parte din viața noastră, a fotbaliștilor, sunt normale” – Modibo Keita, mijlocaș FC Buzău. 

În timpul antrenamentului fotbalistul poartă o mască, iar la meciuri va fi protejat de același accesoriu.

A învățat românește

De când este în România, Keita a învățat și limba. Are un profesor bun!

„Prietena mea este româncă, ea m-a învățat, am vorbit mult în limba română”, a declarat Keita.

Revin în campionat cu Astra Giurgiu

Echipa lui Cristi Pustai se luptă pentru un loc de play-off în Liga secundă. FC Buzău se află pe locul 5 în clasament, cu 28 de puncte, la egalitate cu Steaua, locul 6 și un avans de două puncte peste FK Miercurea Ciuc de pe locul 7.

În ultimele 3 etape din sezonul regulat, formația din Buzău le va întâlni pe Astra, Petrolul și Concordia Chiajna, singurul meci pe care îl va disputa în deplasare fiind cu echipa din Ploiești. Primul meci oficial al echipei din Buzău va fi sâmbătă,  26 februarie, pe teren propriu, cu Astra Giurgiu.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *