Ziua în care „Stejarii” își pot îndeplini visul: calificarea la Cupa Mondială!

Naționala de rugby a României are un nou meci cât o finală în lupta de calificare la Cupa Mondială din 2023. Programată duminică, de la ora 13.45, partida cu Spania ne poate apropia decisiv de împlinirea visului prezenței la competiția din Franța. Toată lumea știe însă că meciul de la Madrid este unul extrem de dificil, ibericii fiind contracandidați direcți la calificare.

Titular în naționala noastră, Dragoș Ser vede confruntarea cu Spania ca o adevărată finală pentru prezența la Cupa Mondială.

„Este o finală, noi ne dorim să câștigăm și după aceea, după victorie, suntem calificați pentru Franța 2023. Emoții sunt, ca pentru fiecare meci, dar ne odihnim și trebuie să dăm ce e mai bun duminică” Dragoș Ser, jucător naționala de rugby a României.

Fiecare meci cu Spania din ultimii ani a fost foarte greu. Să nu uităm că și cel de anul trecut de la București a fost unul incendiar, jucat până în ultimul minut și încheiat cu victoria noastră. Miza e foarte mare, calificarea la Cupa Mondială. Mergem cu pieptul sus și vrem să venim cu o victorie acasă” – Florin Surugiu, jucător naționala de rugby a României.

”De când m-am apucat de rugby am visat să ajung la Cupa Mondială”

Pentru jucătorii noștri, prezența la Cupa Mondială ar fi un vis devenit realitate și nu se sfiesc să recunoască acest lucru.

”Pentru mine este un vis de când eram mic. Sunt tânăr și îmi doresc să merg la Cupa Mondială” – Dragoș Ser, jucător naționala de rugby a României.

”De când m-am apucat de rugby am visat să ajung la Cupa Mondială. În 2015 nu am făcut parte din lot, în 2019 s-a întâmplat ce s-a întâmplat și acum avem șansa duminică seară să ne calificăm la Cupa Mondială din 2023” – Ionuț Dumitru, jucător naționala de rugby a României.

”Nu vrem să fie meciul spectaculos, vrem doar să câștigăm”

Stejarii au avut un parcurs perfect în acest an în preliminarii, cu două victorii obținute acasă în primele două partide, cu Rusia (scor 34-25) și Portugalia (37-27), dar în ultimul meci succesul a fost obținut grație unei reveniri fantastice a jucătorilor noștri în cea de-a doua parte a întâlnirii.

Acum, românii sunt deciși să decidă soarta partidei încă din prima repriză.

”Meciul cu Portugalia a fost unul foarte greu. Trebuie să scoatem greșelile din prima repriză și automat partida va avea altă întorsătură. Dacă scoatem greșelile din prima parte și avem un început mult mai bun, va fi meciul reglat din prima repriză, eu așa zic”  Florin Surugiu, jucător naționala de rugby a României.

”Noi nu vrem să fie meciul spectaculos, vrem să câștigăm. În minutul 80 când s-a fluierat, nu contează scorul, noi trebuie să câștigăm”  Dragoș Ser, jucător naționala de rugby a României.

”Eu vreau să câștig orice partidă pe care o joc, atât la echipa de club, cât și la națională. Cred că acest meci are o importanță mult mai mare, pentru că este și calificarea la Cupa Mondială în joc și cred că o să ieșim câștigători duminică” – Ionuț Dumitru, jucător naționala de rugby a României.

Eșecul de acum patru ani, factor motivator pentru Stejari

În urmă cu patru ani, România pierdea surprinzător, cu 22-10, la Madrid, în fața Spaniei. Titular la acel meci, veteranul echipei noastre, Florin Surugiu (37 de ani), spune că rugbyștii noștri trebuie să ia aminte de la acea întâmplare pentru a reuși să se califice la Cupa Mondială.

Avem în cap înfrângerea de atunci, dar trebuie să ne gândim la Cupa Mondială din 2023. Am șters cu buretele și avem un alt obiectiv. Acela a fost un meci foarte greu, am fost foarte încrezători, dar când am tras linie a rezultat o înfrângere foarte dureroasă. Și atunci miza a fost calificarea la Cupa Mondială. Am avut doar de învățat din acea partidă, le spun și acum băieților că trebuie să mergem să jucăm, nu să ne gândim la această miză. Pentru că punem presiune pe noi și atunci va fi foarte greu. E un meci cu miză foarte mare, trebuie să facem tot ce am învățat, tot ce am făcut în această săptămână și automat va veni și victoria” – Florin Surugiu, jucător naționala de rugby a României.

Florin Surugiu vrea să se retragă după Cupa Mondială 2023

Dacă la Cupa Mondială din 2015 și-a cerut iubita de soție chiar pe teren, după meciul cu Irlanda (scor 10-44), de pe stadionul Wembley, Florin Surugiu știe ce va face dacă România se va califica la competiția de anul viitor și dacă va fi convocat.

”Pentru noi calificarea înseamnă foarte mult, pentru că rugby-ul în România nu e atât de dezvoltat ca în celelalte țări. Și de aceea obiectivul cel mai măreț este să ajungem să mergem să participăm la aceste Cupe Mondiale. Obiectivul meu e să ajung la Cupa Mondială, să bifez un meci și apoi voi pune ghetele în cui, cum e normal” – Florin Surugiu, jucător naționala de rugby a României.

Programul Rugby Europe Championship 2022

5 februarie

România – Rusia 34-25

Spania – Țările de Jos 43-0

Georgia – Portugalia 25-25

12 februarie

România – Portugalia 37-27

Țările de Jos – Georgia 10-72

Rusia – Spania 27-41

26 februarie

Portugalia – Țările de Jos (Lisabona)

27 februarie

Spania – România (ora 13.45, Madrid, Estadio Central UCM)

Georgia – Rusia (Tbilisi) – amânat

12 martie

România – Georgia (ora 17.30, București, Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”)

Rusia – Țările de Jos (Saransk)

13 martie

Spania – Portugalia (Madrid)

19 martie

Țările de Jos – România (ora 14.15, Amsterdam, National Rugby Center)

Portugalia – Rusia (Lisabona)

20 martie

Georgia – Spania (Tbilisi).

Foto: Rugby Romania

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *