INTERVIU. Cel mai mare fan al campioanei CFR de la peste 10.000 kilometri distanță. Visul lui cel mare este să vină la Cluj și să își vadă favoriții live pe stadion

CFR Cluj a încheiat sezonul regular cu o victorie entuziasmantă și fără mari emoții cu scorul de 4-1 împotriva lui Dinamo București, iar săptămâna viitoare va intra în lupta pentru titlu în play-off. Feroviarii pregătiți de Dan Petrescu se află pe prima poziție, cu 76 de puncte și domină autoritar prima ligă a României.

De la 10.000 de kilometri distanță de Cluj-Napoca, în capitala Columbiei, Bogotá, trăiește unul dintre cei mai dedicați fani ai campioanei CFR de peste hotare, club pe care îl urmărește cu regularitate și este la curent cu tot ce mișcă. Știe totul despre CFR, citește presa sportivă din România, cunoaște ultimele transferuri, cine vine sau cine pleacă, urmărește declarațiile oficialilor din Gruia, citește cronici de meci și urmărește fotografiile postate de la meciuri, ca orice suporter fanatic.

Sportul Clujean a stat de vorbă cu suporterul columbian al lui CFR Cluj și vă spune povestea sa.

Numele său este Osmar Olano are 30 de ani și s-a născut în provincia columbiană Caracas, dar acum locuiește în capitala Bogotá, iar fascinanția sa pentru multipla campioană a României a început în 2018.

Osmar este un fan cu adevărat dedicat clubului alb-vișiniu, poartă mască de protecție pe străzile din oraș cu însemnele CFR-ului, are tricouri și haine personalizate, iar când joacă elevii lui Dan Petrescu, fie acasă sau în deplasare, se află în fața televizorului pentru a-și urmări favoriții, alături de familie sau de prietenii din Columbia, iar după fiecare meci acesta își scrie impresiile pe contul său de Facebook și pe grupurile dedicate fanilor din Gruia, fiind foarte apreciat pentru dăruirea sa arătată clubului feroviar.

Ce a scris Osmar după victoria lui CFR Cluj în fața lui Dinamo, 4-1

„Această parte a sezonului s-a încheiat cu 76 de puncte din 90 posibile. Ele ar putea avea până la 80 de puncte. Dar cu această sumă de puncte cred că nu ar trebui să suferim pentru a câștiga campionatul. Mai avem 10 meciuri dacă vom câștiga cel puțin 6 dintre acele jocuri, cred că vom fi campioni.

În ceea ce privește meciul de astăzi, am jucat bine, în ciuda faptului că am primit acel gol la începutul meciului. Astăzi, Debeljuh a fost insolubil cu acele 3 goluri. Acest lucru este important pentru că el ajunge plin de spirit în această parte importantă a sezonului.

De asemenea, DP trebuie felicitat pentru că a schimbat modelul tactic și asta a făcut ca echipele adverse să nu știe clar în ultimele două jocuri cum va juca echipa.Pentru jucători. Personalul de coaching și managerii îi felicită pentru felul în care au făcut o treabă bună până acum. Mai sunt doar 10 meciuri și vom avea al cincilea campionat la rând. Noi fanii vă vom fi mereu alături, susținându-vă în orice moment. Vrem doar să depuneți tot efortul vostru, așa cum ați făcut până acum. Întotdeauna cu tine. Hai CFR„, a scris columbianul la finalul partidei.

Începând din 2018 am devenit fan al lui CFR Cluj deoarece am început să studiez limba română după ce am cunoscut o persoană din Cluj și am început să studiez limba română. Această persoană m-a introdus în viața CFR-ului și mi-a arătat Clujul. Din primul moment când am văzut un meci al lui CFR m-am îndrăgostit de echipă, de stilul ei de joc și de istorie”, a declarat Osmar Olano pentru sportulclujean.ro.

Nu a văzut România niciodată, dar speră să o facă

Nu am călătorit încă la Cluj-Napoca sau în România, dar sper că voi ajunge în curând, îmi doresc asta. Impresia pe care o am despre oraș este aceea că e unul dintre cele mai importante din țară, oamenii sunt foarte primitori și le place să îi ajute pe alții”, a completat columbianul.

Reporter: Care a fost primul meci al CFR-ului pe care l-ai văzut?

Primul meci pe care l-am văzut al CFR-ului a fost pe 18 martie 2018, în campionat, cu FCSB, meciul s-a terminat 1-1 și mi-a plăcut foarte mult acel joc, golul fiind înscris atunci de Culio”, a mai precizat acesta.

Întrebat care este jucătorul său preferat, fanul din Columbia al feroviarilor a răspuns, evident, Ciprian Deac. „Îl consider jucătorul care a dat totul pentru echipă și este parte din istoria clubului”, a spus Olano.

Reporter: Care a fost momentul tău preferat de când ești fanul lui CFR?

Cel mai special moment pe care l-am trăit cu CFR a fost în campionatul din 2020, într-un meci contra Craiovei pe care l-am pierdut. Meciul a fost unul special pentru că l-am văzut alături de părinții mei și pentru că am arătat de ce merităm să fim campioni”, a susținut Osmar.

Reporter: Vei veni la Cluj-Napoca să o vezi pe CFR live pe stadion?

„Plănuiesc acest lucru să călătoresc în viitorul apropiat la Cluj-Napoca, să mă pot bucura de oraș și să o văd pe CFR pe stadion. Ar fi un moment special pentru mine”.

Reporter: Ce părere ai despre meciurile din competițiile europene? Care este meciul care ți-a plăcut cel mai mult?

„Meciul pe care îl am în minte tot timpul este cel împotriva Sevillei, încheiat 1-1. Am arătat atunci că cu mult efort și dedicare putem juca de la egal la egal împtriva celor mai mari echipe din Europa. În acea zi am fost norocos pentru că am reușit să văd transmisiunea în spaniolă și am fost foarte fericit”.

Reporter: În opinia ta, care a fost cel mai bun antrenor din toate timpurile la CFR Cluj?

„Cu toate că nu am reușit să îl văd niciodată, dar am citit foarte multe despre Constantin Rădulescu, care a fost un antrenor excelent deoarece a fost capabil să țină echipa în prima divizie pentru mai mulți ani, în ciuda lipsei de resurse din acea perioadă. Ar trebui să avem mai mult respect pentru el și pentru tot ce a reușit acesta pentru acest club. Antrenorul pe care l-am și văzut și îmi place este Dan Petrescu, care este cel mai de succes din istoria clubului, chiar dacă mulți nu îi apreciază stilul de joc. Acest stil al său i-a adus rezultate și performanță”.

Visul cel mare al lui Osmar: să ajungă la Cluj-Napoca

Suporterul columbian are un vis special și măreț, să viziteze orașul Cluj-Napoca și să își vadă favoriții live pe stadion, însă neavând prea multe posibilități financiare, iar excursia este una costisitoare, acesta a început să strângă fonduri pentru a-și realiza acest vis.

Acesta a publicat și un cont bancar unde poate fi ajutat cu donații.

Nume: Andres Enrique Herrera Rocha

Cod SWIFT al băncii: COLOCOBMXXX (Bancolombia)

Număr de cont: 767-000198-50

Tip cont: Economii

„Vă împărtășesc un alt mijloc prin care mă puteți ajuta să-mi realizez călătoria în România, până acum mulți oameni m-au întrebat despre excursie, iar acest lucru mă face să mă motivez ca la un moment dat să pot realiza acest vis frumos în vederea faptul că platformele pe care le furnizasem au anumite probleme pentru a primi banii. Am obținut un cont bancar aici în Columbia unde pot face orice transfer, asta pentru că până acum nu am reușit să obțin un cont bancar în nicio țară. a Uniunii Europene.

Mulțumesc anticipat tuturor oamenilor care au comunicat cu mine și m-au motivat să lupt în continuare pentru acest vis special și frumos pe care îl am.

Daca ai nevoie de orice alte informații îmi poți scrie ți ti-o voi furniza cu plăcere, în acest moment nu pot folosi propriul meu cont bancar deoarece nu dispune de serviciul de transfer internațional, dar sunt în proces de obținere a acestui serviciu, ca precum și căutati un număr de cont bancar în România pentru ușurinta tuturor.

Vă mulțumesc foarte mult pentru colaborare. amintiți-vă că suntem cu toții frați CFR. Hai CFR. Salutări din Columbia”, a scris columbianul.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.