Avancronică. „U” Cluj, totul sau nimic pentru revanșa cu Hermannstadt

Universitatea Cluj întânește pe Hermannstadt Sibiu, astăzi, de la ora 19:00, la Mediaș. Partida are dublă miză pentru clujeni. Studenții trebuie să se răzbune după eliminarea dramatică de către sibieni, din cadrul barajului de promovare din 2019. În același timp este o șansă importantă de a urca pe locul 2.

Hermannstadt a demonstrat în acest sezon că este o formație solidă, care încearcă din toate puterile să promoveze în Liga 1 pentru a evita un colaps financiar. În această pauză de iarnă formația sibiană a transferat 7 jucători, cele mai importante mutări fiind aducerea lui Plamen Iliev de la Dinamo și a lui Ioan Hora de la UTA Arad. Până acum formația condusă de Măldărășanu a oferit prestații bune, Hermannstadt având cel mai bun atac, cu 39 de reușite, a treia cea mai bună apărare din Liga 2 și doar o singură înfrângere în fața celor de la CSA Steaua.

De partea cealaltă, „șepcile roșii” au arătat multă determinare pe tot parcursul campionatului și au oferit meciuri de totul sau nimic. Hermannstadt reprezintă pentru jucătorii lui Erik Lincar, unul dintre cele mai importante examene, un meci în care trebuie să-și demonstreze valoarea, mai ales că echipa a fost îmbunătățită cu transferuri din Liga 1. În primul meci din acest sezon alb-negrii au evoluat perfect și i-au demolat pe cei de la Chiajna, care a avut o prestație cu mult sub așteptări.

Înaintea acestui meci cele două echipe s-au mai întâlnit doar la barajul de promovare în Liga 1. În prima partidă disputată pe Cluj Arena, alb-negrii au pierdut cu 2-0 după golurile înscrise de Petrescu și Tsoumou. În retur studenții s-au impus cu 1-0 după golul marcat de Dorin Goga.

Ieri, la conferința de presă dinainte de meci, preparatorul fizic al clujenilor, Cristian Panduru (principalul Lincar a lipsit n.r.) s-a arătat optimist că echipa va câștiga.

„Am început acest an cu dreptul și sperăm să facem la fel și în următoarele meciuri. Avem ceva pe suflet și acum pentru că la meciul cu Astra am călcat strâmb și vrem să dovedim că ceea ce se face bun la „U” Cluj va fi dat și pe teren. Îi respectăm pe cei de la Hermannstadt, dar noi ne gândim doar la noi și nu la faptul că ei au cel mai bun atac din Liga 2.

Mergem la Mediaș pentru locul 2 și pentru a acumula cât mai multe puncte. Sperăm ca în ultimele 12 meciuri rămase, 12 finale zicem noi, să dăm totul și să câștigăm. Vrem să ne luăm revanșa pentru barajul pierdut, iar jucătorii trebuie să fie mult mai motivați ca de obicei și să dovedească că sunt cei mai buni”, a spus Panduru.

De partea cealaltă, Măldărășanu a ținut să-i laude pe studenți pentru debutul din acest an.

”Este un meci cu o altă contracandidată a noastră la promovare, «U» Cluj, o echipă care, ca și noi, a investit în jucători, în această iarnă, aducând jucători de o foarte mare calitate. S-a văzut și în primul lor meci din această primăvară, contra Chiajnei. Au arătat o potență ofensivă foarte ridicată, marcând patru goluri unei echipe care, la momentul respectiv, avea poate una dintre cele mai bune apărări, primind doar 6 goluri. Asta spune multe. Bineînțeles că și noi suntem pregătiți pentru a contraacara orice mod de abordare al lor, ofensiv sau defensiv, avem jucători de calitate, avem jucători inteligenți și bineînțeles suntem conștienți de importanța acestor 3 puncte în economia acestui campionat regular, să-i spunem. Am spus-o mereu, nu numai eu, cam toți antrenorii de la echipele care pot ajunge în primele șase, va începe un alt campionat (n.a. play-off-ul), în care, bineînțeles, vor fi 30 de puncte puse în joc, deci cu atât mai mult fiecare punct pus în joc contează. Ne gândim să câștigăm, jucăm acasă contra echipei de pe locul 3, ne dorim foarte mult victoria, dar vom vedea ce va ieși pe teren”, a declarat Măldărășanu.

Partida va putea fi vizionată de la ora 19:00 pe Digisport 1, TelekomSport și Looksport +.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *