Prea mici pentru Unicaja Malaga. U-BT Cluj-Napoca a suferit prima înfrângere din Top 16 a Basketball Champions League, dar e calificată în sferturile competiției

Într-o atmosferă de vis creată de cei peste 5000 de spectatori prezenți în BT Arena, echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania nu a reușit să își păstreze invincibilitatea în faza Top 16 a Basketball Champions League, fiind învinsă marți, 8 martie, de puternica formație Unica Malaga, care și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din tur. Scorul final a fost 70-86 (17-23 / 25-18 / 14-15 / 14-30), în cadrul etapei a patra a competiției.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost arhiplină pentru acest duel important, toate biletele epuizându-se înaintea acestei partide, însă, din nefericire, suporterii clujeni nu au fost răsplătiți și cu o victorie.

Gruparea iberică a avut un debut furtunos de meci și a preluat rapid conducerea pe tabelă, grație reușitelor lui Bouteille, Diaz și Oliver, care au fost printre cei mai buni jucători în primul sfert, iar U-BT Cluj-Napoca nu a reușit să se impună. Unicaja Malaga s-a impus în primul sfert, la limită, cu scorul de 17-23.

Trupa pregătită de Mihai Silvășan au întors soarta partidei și s-au instalat la conducere în sfertul secund, pe care l-au câștigat cu o diferență categorică de șapte puncte (25-18), iar scorul la pauza mare a fost unul de doar un punct în favoarea lui U-Banca Transilvania, de 42-41. Stewart, Bircevic și Brown au fost jucătorii decisivi ai primei părți a meciului.

În sfertul al treilea, cele două formații au mers cap-la-cap, iar diferența pe tabelă nu a fost una considerabilă. La scorul de 48-52, Patrick Richard a reușit o treiță spectaculoasă din lateral și a apropiat-o pe U-BT Cluj la un punct (51-52).

La finalul sfertului al treilea, U-Banca Transilvania și Unicaja s-au aflat la egalitate, scor 56-56, după un duel extrem de echilibrat și strâns.

Sfertul patru a fost un meci de care pe care. Oliver a transformat două libere și a dus-o pe Malaga la 56-58 și tot el a scăpat singur și și-a dus echipa la patru puncte. Bircevic a trezit-o pe U-BT cu o treiță, care a readus-o în meci (59-63), dar Malaga a replicat rapid cu un coș de trei puncte (59-66).

Unicaja a evoluat perfect în ultimul act al confruntării, iar la 60-66, Brandon Brown a înscris două puncte, iar Stewart a transformat o liberă din două și și-a apropiat echipa la trei puncte. Oliver a reușit un coș de trei puncte cu fault, dar a ratat lovitura liberă și scorul a rămas 63-69. Abromatis a mărit diferența, iar Bouteille a înscris și el pentru o diferență considerabilă de zece puncte (63-73).

Malaga a continuat să controleze finalul ultimul act al partidei și a reușit să se mențină la conducere grație evoluției perfecte a tridentului Bouteille – Oliver – Abromatis, care a reprezentat nucleul echipei care le-a adus spaniolilor victoria cu scorul de 70-86 și să-i provoace lui U-BT Cluj-Napoca prima înfrângere în clasamentului grupei K din Top 16 a Basketball Champions League. Clujenii au căzut pe locul 2, însă calificarea în sferturile competiției e asigurată înaintea ultimului joc al grupei.

Cel mai bun marcator pent U-BT Cluj-Napoca a fost Stefan Bircevic, cu 17 puncte înscrise, urmat de Hogue și Stewart, ambii cu 13 pct., Brown (12), Richard (8), Guzman (7) și Stipanovic (5).

De la Malaga, cei mai buni marcatori au fost Bouteille și Diaz, ambii cu 21 de puncte, urmați de Abromatis (12 puncte), Brizuela (8), Kravic (6), Mooney (5), Alonse (2), Barreuro (2) și Guerrero (2).

Următorul joc european pentru U-Banca Transilvania Cluj va avea loc în Belgia, cu Oostende, meci programat marți, 22 martie, de la ora 19:00. Pânîă atunci, alb-negrii se vor deplasa la Sibiu pentru duelul cu CSU, vineri, 11 martie, de la ora 18:00.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *