„U” Cluj s-a „cățărat” pe locul 2 în gerul de la Mediaș, după victoria entuziasmantă cu Hermannstadt

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-0 în fața celor de la Hermannstadt Sibiu, într-o partidă disputată la Mediaș, și a reușit să își ia revanșa după meciul pierdut la barajul de promovare în Liga 1 din 2019. ”U” a reușit să urce pe locul secund în Liga a 2-a. Golurile alb-negrilor au fost marcate de Dragoș Tescan și Ely Fernandes.

Partida a început cu un moment dificil pentru Universitatea Cluj, când sibienii au avut prima șansă de a deschide scorul prin Bejan cu o lovitură de cap, însă Gorcea s-a întins perfect și a parat (min 4). „Studenții” și-au luat revanșa în faza imediat următoare. Mai întâi, Ispas s-a înălțat și a deviat cu capul în lateral, iar Tescan a împins balonul în poartă fără nicio șansă pentru Plamen Iliev: 0-1 (min 7).

După o perioadă în care ambele formații s-au tatonat reciproc, clujenii au fost aproape de a face „dubla” prin același Tescan, însă lovitura de cap venită după centrarea lui Pîrvulescu a trecut puțin pe lângă poarta lui Iliev (min 22). Până la finalul primei părți, ambele echipe au jucat la așteptare, în care au testat răbdarea adversarului pentru a profita de vreo breșă sau greșeală în defensivă. În ultimul minut, Hofman a avut o incursiune bună în partea dreaptă după cea fost lansat de Boiciuc, dar șutul acestuia la interior a trecut peste poarta lui Iliev (min 45).

Prima repriză a fost una echilibrată după golul marcat de Tescan, ambele echipe preferând stă stea la pândă pentru a declanșa un contraatac. În tot acest timp, mai multă intensitate au arătat „studenții” lui Erik Lincar, care s-au apropiat ceva mai periculos de poarta lui Iliev.

La pauză a început să ningă puternic, dar jocul a continuat odată ce responsabilii stadionului au deszăpezit liniile de joc.

În partea a doua am asistat la un joc de forță, cu un Hermannstadt atacând poarta clujenilor și cu ”studenții” care au așteptat greșeala adversarului. În minutul 65, sibienii au avut o șansă importantă de a egala după ce Balaure a prins un voleu de la 17 metri, dar Gorcea a fost la post. La următorul atac al sibienilor a existat o fază controversată în care aceștia au acuzat un henț în careu la Romario Pires, mingea șutată a lovit în plin brațul acestuia, dar „centralul” a lăsat faza să continue spre nemulțumirea gazdelor.

„Șepcile roșii” au găsit o breșă în partea stângă la primul atac periculos, Pîrvulescu a sprintat și l-a angajat perfect pe Ely Fernandes în centrul careului, care a finalizat cu sânge rece, dublând avantajul (min 73): 2-0.

Partea a doua s-a desfășurat la început cu un joc mai agresiv al sibienilor și cu o strategie inteligentă a clujenilor, care au așteptat momentul prielnic pentru a dubla avantajul și pentru a închide meciul.

Până la final, Universitatea Cluj a controlat partida și a încheiat cu un succes important, care o duce pe poziția secundă în eșalonul al doilea, la 7 puncte distanță de liderul Petrolul Ploiești.

Echipele de start:

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea (Tomșa, min 56), Antoche, Bejan, Opruț (Issah, min 72) – Mino, Biceanu (min 56) – Petrescu, Balaure, Oroian (Hor, min 46), Buhăcianu (Parschiv, min 82)

Rezerve: Muțiu, Tomșa, Issah, Alhassan, Năstăsie, Popescu, Paraschiv, Șerban, Hora

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu – Balgiu (Remacle), Pires – Hofman (Ciobanu, min 59), Tescan (Ioan Filip, min 59), Ely (Ribeiro, min 90) – Boiciuc (Alexandru, min 85)

Rezerve: Păun, Ciobanu, Alarcon, Ribeiro, Remacle, Haită, Gugu, Alexandru, Filip

Cartonașe galbene: Petrescu, Antoche, Buhacianu/Romero

Corespondență de la Mediaș.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *