Burleanu: „La Cluj a crescut numărul de copii și juniori. Suferim la nivel național la capitolul infrastructură sportivă”. Șeful FRF a explicat de ce nu s-a reușit realizarea unei baze în Florești

Prezent la Cluj-Napoca în cadrul unui tur de verificare a situației centrelor de copii și juniori, respectiv a infrastructurii sportive din România, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a lăudat Clujul, unde există în implementare două proiecte de baza sportive la Turda și Dej, finanțate de Compania Națională de Investiții.

Acesta a explicat că și Florești trebuia să aibă o astfel de bază sportivă, însă municipalitatea celei mai mari comune din România nu a reușit să identifice o suprafață suficient de mare pentru un asemenea proiect, iar documentația nu a mai fost finalizată.

„Suntem într-un tur prin țară pe care l-am început acum câteva luni astfel încât să ne dăm seama foarte bine în ceea ce privește consecințele acestei pandemii referitor la numărul copiilor și juniorilor, iar din acest punct de vedere pot să spun că mă bucur că acest număr a crescut la Cluj. Totodată în aceste vizite ne dorim să urmărim, să monitorizăm evoluția proiectelor de infrastructură sportivă care astăzi sunt în implementare la nivelul Companiei Naționale de Investiții.

După cum știți în județul Cluj avem două baze, la Turda și la Dej, Floreștiul a mai fost pe această listă, dar documentația nu a fost finalizată și în același timp orașul nu a reușit să găsească o suprafață suficientă pentru teren”, a declarat Răzvan Burleanu la finalul meciului de U19 dintre CFR și Viitorul Cluj, câștigat de feroviari.

Semnal de alarmă tras de Burleanu la Cluj: „Suferim foarte mult la capitolul infrastructurii sportive”

„Cu siguranță suferim foarte mult la nivel de infrastructură, iar acest lucru în regăsim la nivel național. În sensul că astăzi nu mai beneficiem nici măcar de infrastructura pe care o aveam în anii 90, pe foarte multe terenuri de atunci s-au construit blocuri sau supermarketuri, curțile școlilor sunt închise în cele mai multe dintre orașe. Suferim foarte mult la nivel de infrastructură, în condițiile în care numărul copiilor este în creștere și ne bucurăm că părinții sunt dispuși să îi lase pe copii la fotbal. De aceea încercăm să convingem autoritățile locale, acolo unde găsim această deschidere, să demareze acest proiect care se derulează la nivelul Companiei Naționale de Investiții sau într-un alt proiect demarat împreună cu Federația Română de Fotbal.

În 2018 am demarat un proiect în care am reușit să realizăm până acum 11 terenuri de fotbal de dimensiuni normale la nivel național, iar prin CNI s-a inaugurat anul trecut prima bază în județul Botoșani, iar anul acesta sperăm să fie inaugurate alte 25-30 să fie finalizate, mă refer la acele baze unde au fost începute proiectele”, a mai susținut Burleanu.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, se află în aceste zile la Cluj, alături de directorul tehnic Mihai Stoichiță și secretarul general adjunct al federației, Gabriel Bodescu. Aceștia au urmărit partida de tineret U19 dintre CFR și Viitorul Cluj, câștigată de feroviari cu 2-0 la Baza Sportivă Ardealul din cartierul Someșeni.

Conducerea FRF va avea o întâlnire luni și cu reprezentanții AJF Cluj, condus de Teodora Albon.

Foto: Cătălin Stroia

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *