U-BT Cluj-Napoca a ajuns la a doua înfrângere în Liga Națională! CSO Voluntari, „nucă tare” pentru alb-negri!

Baschetbaliștii de la CSO Voluntari s-au impus în confruntarea cu campioana României, U-Banca Transilvania, la limită, scor 84-81 (12-16 / 23-20 / 28-20 / 21-25), într-o partidă restantă din etapa a 4-a a Ligii Naționale.

Despărțite de doar de un punct în fruntea clasamentului, confruntarea primelor două în ierarhia LNBM a fost una extrem de echilibrată, mergând cap-la-cap până la final. Primul sfert a fost adjudecat de alb-negri, care s-au impus la patru puncte diferență (12-16), iar în sfertul al doilea gruparea ilfoveană s-a impus cu 23-20, ducând scorul la pauza mare la 35-36 pentru trupa pregătită de Mihai Silvășan.

Avantajul minim de pe tabelă, a fost întors de Voluntari, care a preluat ostilitățile și conducerea pe tabelă, detașâdu-se la o diferență de șapte puncte la finalul sfertului al treilea grație reușitelor lui Gotcher, Vasiliauskas și Badiu, care au reușit să pună campioana la respect pe teren (63-56).

Evoluția bună și cursivă a gazdelor a continuat și în ultimul act, când U-BT Cluj nu a avut forța necesară să mai întoarcă soarta partidei, iar Voluntari a triumfat, provocându-i campioanei României al doilea eșec stagional din acest sezon competițional.

Cel mai bun marcator al U-Banca Transilvania Cluj a fost Brandon Brown, cu 20 de puncte, urmat de Hogue și Stewart, ambii cu 14 puncte, Patrick Richard (9), Bircevic (8), Watson și Guzman, câte 6 puncte, iar Colceag și Grasu, ambii cu două puncte.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj va avea loc joi, 31 martie, de la ora 18:00, la Pitești, cu FC Argeș.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *