Remiză albă cu Hermannstadt. „U” Cluj ratează șansa de a reveni pe locul secund

Universitatea Cluj a obținut o remiză marți seara, la Mediaș, cu FC Hermannstadt, scor 0-0, în cadrul unei partide care a contat pentru etapa a 4-a a play-off-ului ligii secunde. „Studenții” au arătat o formă slabă și s-au mulțumit să apere rezultatul, fără să conteze foarte mult pe faza de atac.

Alb-negrii au avut un debut de foc cu Hermannstadt și a fost aproape să fie taxată în primele minute. Gorcea a respins o centrare periculoasă venită din partea dreaptă, iar apoi Ilie a respins balonul în corner, cu adversar în spate (min 5). Sibienii au continuat să-i preseze pe „studenții” lui Erik Lincar, care au stat mai mult în apărare, iar în rarele momente când au trecut de mijlocul terenului au fost deposedați cu ușurință.

Finalul primei părți a fost unul încins, gazdele au avut o șansa uriașă de a deschide scorul, după ce Paraschiv a fost lansat într-o poziție ideală singur cu Gorcea. Jucătorul împrumutat de la CFR l-a driblat pe portarul clujean, dar finalizarea acestuia nu a fost cea mai strălucită, balonul scurgându-se paralel cu linia porții „șepcilor roșii” (min 41). Un minut mai târziu, Ribeiro a fost la un pas să deschidă scorul după o acțiune personală în banda stângă, dar șutul portughezului a fost deviat de Alhasan în bară (min 43), astfel la cabine s-a intrat cu scor alb.

A doua parte a debutat la indigo cu primul mitan, cu formația sibienilor în atac. Pe parcurs, jucătorii Universității Cluj au încercat să mai tempereze jocul, dar atacurile lor au fost fragile și blocate ușor de apărarea gazdelor. Clujenii au scăpat cu fața curată la o triplă ocazie a Hermannstadt-ului în decurs de trei minute. Mai întâi, Popescu a trecut milimetric pe lângă gol, după ce devierea sa a lovit stâlpul din dreapta. La a doua fază, șutul lui Opruț a fost blocat de Gorcea și tot în cadrul aceleiași acțiuni, portarul lui „U” a mai ieșit o dată la rampă cu super intervenție la șutul lui Florin Bejan de la 20 de metri. Până la final, Universitatea a rezistat cu greu ofensivei Hermannstadt-ului, iar clujenii au plecat doar cu un punct de la Mediaș.

Alb-negrii au dezamăgit în jocul cu formația antrenată de Marius Măldărășanu, acesta fiind probabil cel mai slab meci din actualul play-off. FC Hermannstadt a sufocat formația „studenților” cu atacuri în valuri, la care defensiva alianiat[ de Erik Lincar a reușit cu greu să le facă față, iar la rampă au ieșit Ilie, Ispas și Gorcea, care au menținut în multe rânduri rezultatul de pe tabelă. În afară de șutul Ribeiro, „șepcile roșii” nu au reușit să construiască nicio fază de atac mai incisivă.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo, Ispas, Ilie, Pîrvulescu – Balgiu (Filip, min 74), Pires – Ciobanu (Hofman, min 46), Tescan (Haită, min 61), Ribeiro (Fernandes, min 46) – Boiciuc (Alexandru, min 86)

Rezerve: Păun, Hofman, Fernandes, Remacle, Vomir, Haită, Filip, Alexandru, Dobrescu

Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Năstăsie (Biceanu, min 46), Sota, Alhasan (Buhăcianu, min 65) – Popescu (Bucuroiu min 90+2), Petrescu (Balaure, min 82), Paraschiv (Hora, min 65)

Rezerve: Muțiu, Tomșa, Blejdea, Buhăcianu, Balaure, Bucuroiu, Antoche, Hora, Biceanu

Cartonașe galbene: Balgiu, Ciobanu, Ribeiro / Balaure

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *