Învinsă în Germania, U-BT va juca decisivul cu Ludwigsburg în BT Arena pentru un loc în Final Four al Basketball Champions League

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj nu a reușit să producă minunea în Germania și să se califice în Final Four-ul Basketball Champions League direct pe terenul formației MHP Reisen Ludwigsburg, fiind învinsă cu scorul de 92-75, la capătul unui meci în care germanii au fost la înălține și au controlat autoritar jocul.

Confruntarea cu Ludwigsburg a început cu alb-negrii în formă de zile mari, care au preluat conducerea pe tabelă și și-au adjudecat primul sfert la o diferență minimă de trei puncte (16-19). În sfertul secund, germanii s-au trezit și s-au impus, dictând tempo-ul jocului. MHP Reisen a fost formația care a controlat jocul și nu le-au oferit nicio șansă clujenilor, care s-au văzut conduși la pauza mare cu o diferență de 13 puncte (40-33).

În sfertul al treilea, U-BT Cluj-Napoca a reușit să se apropie la șase puncte (55-49), dar germanii au continuat să se distanțeze pe tabelă, ajungând până la 60-49.

Trupa pregătită de Mihai Silvășan a evoluat mai curajos, reușind să ofere o replică bună, însă tot gazdele au fost cele care s-au aflat la timona partidei până la finalul sfertului, scorul pe tabelă arătând o diferență considerabilă de puncte înaintea ultimului act de joc: 64-57.

Agresivitatea germanilor pe teren a fost decisivă și în ultimul sfert, nu le-au oferit nicio șansă oaspeților, iar Patrick Richard, Brown sau Stipanovic nu au mai avut energia necesară să întoarcă soarta partidei, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 92-75.

Cel mai bun marcator pentru U-Banca Transilvania a fost Stipanovic, cu 16 puncte, urmat de Guzman (15 pct), Brown (12 pct), Stewart și Richard, ambii cu 8 puncte, Hogue (7), Bircevic (5) și Grasu (4).

Meciul al treilea al confruntării cu MHP Reisen va fi unul decisiv pentru calificarea în Final Four-ul de la Bilbao, care va avea loc marți, 19 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, de la ora 19:00.

Până la meciul cu Ludwigsburg, U-BT Cluj va evolua vineri, 15 aprilie, la Ploiești, cu CSM Bashet Petrolul, de la ora 17:00, în Sala Olimpia.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.