Avancronică. „U” Cluj, „condamnată” la victorie împotriva Concordiei

Universitatea Cluj va disputa pe Cluj Arena luni, 18 aprilie, de la ora 17:30, ultimul meci din turul play-off-ului de promovare a ligii a 2-a.

Partida este una de mare importanță pentru jucătorii antrenați de Erik Lincar, care nu au altă alternativă în afara victoriei, ținând cont că Hermannstadt a învins CSA Steaua, iar Petrolul a câștigat cu Unirea Slobozia. Chiar dacă este neînvinsă în play-off, Universitatea nu a arătat cea mai bună formă, iar jocul ei a pus multe semne de întrebare suporterilor, care își doresc promovarea directă în prima ligă. Totuși, cel mai mare avantaj al „șepcilor roșii” în fața Concordiei este că nu au mai schimbat nimic în componența staff-ului tehnic de la reluarea sezonului, comparativ cu ilfovenii, care l-au înlocuit Claudiu Niculescu cu Ianis Zicu. Acesta a trebuit să implementeze alte rigori în jocul echipei.

De partea cealaltă, Concordia Chiajna a demonstrat că este o echipă greu de învins, în ciuda faptului că nu mai are șanse atât de mari la un loc de baraj. De la venirea lui Ianis Zicu, ilfovenii au arătat mai multă agresivitate în joc, reușind o victorie cu FC Buzău și un egal cu Poli Timișoara în ultimele partide din sezonul regular. Însă în play-off, Concordia și-a arătat în multe rânduri vulnerabilitățile reușind doar o singură victorie, la ultima fază cu Unirea Slobozia și o remiză cu CSA Steaua, iar în fața Petrolului și Hermanstadt-ului a cedat jocul rapid după ce a primit gol.

La ultima partidă dintre cele două echipe din sezonul regular, Universitatea s-a distrat cu formația condusă la acel moment de Claudiu Niculescu reușind un 4-0 de senzație. Golurile studenților au fost înscrise de Tescan, Ely Fernandes, Romario Pires și Florin Haită din penalty.

În duelurile directe cu Concordia Chiajna antrenorul Erik Lincar a triumfat de fiecare dată în fața echipei conduse de Ianis Zicu dar și în fața antrenorului oaspeților.

Echipe probabile:

Universitatea Cluj: Gorcea- Romeo, Ispas, Ilie, Dobrescu- Balgiu, Pires- Fernandes, Haită, Hofman- Boiciuc

Concordia Chiajna: Aldescu- Marc, Cherecheș, Borța, Palmeș- Codrea, Roșu, Barbu- Llullaku, Matiș, Sokovic

Înaintea partidei, preparatorul fizic al clujenilor, Cristian Panduru a explicat faptul că ilfovenii sunt o echipă incomodă, pe care ”U” trebui să o învingă.

Întâlnim o echipă puternică, care nu are nimic de pierdut. În general, toate echipe, care vin pe Cluj Arena sosesc motivate. Chiajna are un staff bun și jucători trecuți prin LIga 1. Sperăm la o victorie. Nu cred că va mai fi meciul din sezonul de la începutul anului. Va fi cu totul alt meci, dar avem încredere că vom duce la bun sfârșit ceea ce am început anul trecut. Tot lotul nostru este pregătit, nu avem probleme cu accidentările sau suspendările.” a mai precizat preparatorul fizic al clujenilor.

Partida va putea fi urmărită pe Digisport 1, Looksport + și Orange Sport de la ora 17:30.

Editor Tiberiu Fărcaș

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.