Toni Petrea după victoria FCSB-ului cu CFR Cluj: „E o victorie importantă, dar încă nu am realizat nimic”

Antrenorul lui FCSB, Anton Petrea, a rămas cu picioarele pe pământ după victoria obținută de echipa sa duminică seara, 17 aprilie, în Gruia, cu CFR Cluj, scor 0-1, și și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea avută, dar a rămas pragmatic la finalul jocului.

„Jocul nostru a fost din ce în ce mai bun, ne-am creat multe ocazii, am pus presiune, adversarul nu a avut posibilități de a marca, am reușit asta, iar apoi au urmat câteva situații clare de gol. Felicit jucătorii pentru atitudine și pentru joc, dar și pentru rezultat. Mulțumesc suporterilor noștri care ne-au susținut la această partidă și îi așteptăm în număr cât mai mare la meciurile noastre.

În momentul când ai un plus, ai un avantaj (n. r. eliminarea lui Susic) și pot să zici că e un plus pentru echipă, dar nu tot timpul se întâmplă așa, poate interveni o delăsare, o lejeritate în exprimarea jucătorilor și sunt multe exemplu când în superioritate numerică nu reușești să câștigi sau chiar să pierzi un meci.

Am ținut să le atrag atenția la pauză jucătorilor să fie foarte atenți, atât la jocul nostru, ceea ce trebuie să faci în plus, să nu dai prilejul arbitrului să refacă echilibrul numeric pe teren și mă bucur că au înțeles acest lucru, iar rezultatul a venit firesc”, a declarat Anton Petrea, antrenor FCSB, în cadrul conferinței de presă de după jocul cu CFR Cluj.

Distanța dintre CFR Cluj și FCSB s-a micșorat la două puncte. „Ne doream acest lucru, ne gândeam, pentru asta ne-am pregătit în fiecare joc în parte și sperăm să scoatem maximum la fiecare meci. Automat ca să reușești chestia asta trebuie să beneficiezi și de rezultate mai puțin bune ale adversarilor, ceea ce s-a și întâmplat. Sper că să o ținem tot așa și să ne câștigăm toate meciurile pe care le mai avem. Cinci meciuri foarte foarte grele în care se poate întâmpla orice. E o victorie importantă ceea ce s-a întâmplat în această seară, dar încă nu am realizat nimic. Suntem la două puncte de primul loc și trebuie să ne gândim foarte serios la fiecare meci pe care îl mai avem până la final”, a mai precizat Petrea.

Primul meci al returului din play-off-ul Ligii I va avea loc pentru FCSB luni, 25 aprilie, de la ora 21:00, la Costanța, cu Farul, în timp ce CFR Cluj se va deplasa duminică, 24 aprilie, la Voluntari, de la ora 19:00.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *