Antrenorul Erik Lincar crede că Petrolul va veni pe Cluj Arena să joace la egal cu „U” Cluj. Tehnicianul alb-negrilor speră la minim 10.000 de fani în tribune

Antrenorul Universității Cluj, Erik Lincar, alături de jucătorul Romario Pires, au luat parte luni, 25 aprilie, la conferința de presă premergătoare partidei cu Petrolul Ploiești, programată marți, 26 aprilie, de la ora 19:00, pe Cluj Arena.

Tehnicianul formației alb-negre a precizat că elevii săi trebuie să fie foarte atenți la atacantul oaspeților, Diarra, care a marcat multe goluri, și este de părere că petroliștii vor veni să joace la 0-0 și nu vor forța.

Lincar a lăudat atmosfera de la meciul de baschet dintre U-Banca Transilvania și Ludwigsburg din BT Arena și a declarat că dacă mâine elevii săi vor avea 10-12.000 de fani în tribune ”U” are mari șanse să obțină toate punctele în meciul cu Petrolul.

„Complex nu am avut față de nimeni niciodată și cred că nici ”U” Cluj nu ar trebui să aibă. Nu am niciun complex față de Petrolul. Întâlnim o echipă foarte solidă, o echipă periculoasă, după cum am văzut și la meciul tur, cea mai periculoasă fază a lor a fost o lovitură de colț din minutul 72, când a trecut mingea milimetric pe lângă bară.

Trebuie să fim atenți, e adevărat că ei vor veni să joace din nou la 0-0, nu au de ce să riște, sunt mulțumiți cu un egal, dar eu zic că v-a trebui să fim foarte concentrați, motivați și să fim la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic, să îi provocăm la joc. Trebuie să facem ce știm noi mai bine, să avem calitate și să aducem mingea de cât mai multe ori în fața porții, iar dacă toate aceste lucruri se vor întâmpla vom avea și succes”, a declarat antrenorul Erik Lincar.

Probleme de lot înaintea partidei?

„Sunt câțiva jucători gripați, dar zic eu că vor trece peste probleme și până la ora jocului încercăm să îi recuperăm„, a precizat Lincar.

„Fazele fixe au fost cheia multor meciuri în acest sezon și de aceea trebuie să fim foarte atenți, mai ales pe faza de apărare. Am ireușit anul acesta să marcăm câteva goluri din faze fixe care ne-au ajutat mult și sper eu să fim la fel de inspirați și în jocul de mâine. Important este cum vom reuși să intrăm noi în joc din primul minut și de ce cu ajutorul publicului să reușim să obținem cele trei puncte”, a mai declarat tehnicianul clubului.

„Nu ne-a fost deloc greu în perioada sărbătorilor pascale, deoarece în cariera mea de jucător și antrenor, Paștele îl sărbătorim, mergem la biserică, luăm lumină, dar ne antrenăm în fiecare zi. Nu sunt diferențe la fotbal, nu ai zile libere, ai vacanța de vară și iarna, în rest ești la antrenament sâmbătă, duminică, iar viața ți se învârte în jurul fotbalului„, a mai precizat Lincar.

Apel la fani pentru meciul cu Petrolul

„Noi îi așteptăm cu mare drag. Chiar am fost la jocul de baschet, unde a fost o atmosferă extraordinară, deși echipa a fost aproape tot jocul condusă, au fost momente cheie în care suporterii prin încurajări și prin energia pe care au transmis-o, mai ales în situații la limită în care jocul se putea întoarce în favoarea echipei noastre. Ceea ce am observat și eu, până la urmă meciul a fost ca și o finală, un meci cu presiune, tensiune, s-a văzut asta și în evoluția jucătorilor și de aceea e important ca în meciurile complicate și dificile să ai suporterii alături de tine. Eu sunt singur că dacă mâine o să se strângă mai mult de 10.000-12.000 și vor striga doar un simplu Haide „U”! pentru jucători va fi extrem de important și zic eu că vom avea mari șanse să ne obținem punctele puse în joc”, a mai susținut antrenorul clujenilor.

Lincar vrea promovarea directă cu U Cluj și evitarea barajului

„Pe noi ne interesează partea de sus a clasamentului și ne dorim ca în aceste jocuri să obținem cât mai multe puncte, ținând cont că jucăm trei jocuri acasă și două în deplasare și după cum spuneam țelul este să obținem această calificare dacă este posibil fără a mai juca joc de baraj„, a mai declarat Lincar.

Universitatea Cluj ocupă locul 3 în liga a doua, cu 51 de puncte, la două diferențe de ocupanta locului secund, FC Hermannstadt.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

2 thoughts on “Antrenorul Erik Lincar crede că Petrolul va veni pe Cluj Arena să joace la egal cu „U” Cluj. Tehnicianul alb-negrilor speră la minim 10.000 de fani în tribune

  1. Concis articolul, dar cu foarte multe greseli gramaticale, putin chinuitor de citit. Foame de litere si cuvinte la jurnalist, iar probabil redactorul nu-si bause cafeaua. Dar trecem peste, tinand cont ca majoritatea articolelor sunt bine scrise. Este doar o tragere de maneca sa nu va alsati pe tanjeala si sa publicati articolele oricum, ci sa continuati cu munca buna care o faceti in general. O zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *