CFR Cluj, tot mai aproape de un nou titlu! „Rezerva” Daniel Birligea, gol de trei puncte la prima reușită în tricoul feroviarilor

CFR Cluj a reuși să se impună, la limită, duminică seara, 1 mai, pe teren propriu, împotriva Farului Constanța, în cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Ligii I, grație unei reușite a „rezervei” Daniel Birligea, erou de trei puncte al lui Dan Petrescu din această confruntare care îi apropie pe feroviari de al cincilea titlu consecutiv.

Prima repriză a aparținut în mare parte oaspeților, care au avut cele mai mari ocazii la poarta lui Letica, portarul trimis în luptă de Dan Petrescu fiind un adevărat înger păzitor între buturile campioanei României.

În minutul 16 al partidei, Debeljuh a reluat cu capul o minge centrată din lovitură liberă în careu de Petrila, iar portarul Aioani a intervenit. O eroare comisă în defensivă de Burcă a fost aproape să o coste pe CFR, dar reluarea lui Alex Pitu din unghi a lovit plasa laterală (18). Farul nu a cedat și a amenințat periculos poarta feroviarilor, Moldoveanu a trimis plasat spre poartă, dar portarul Letica a reținut fără probleme (22), aceasta fiind a treia intervenție providențială pentru acesta. Replica gazdelor a venit din gheata lui Păun, care a trimis din marginea careului direct în brațele lui Aioani (23).

Cea mai mare ocazie de gol a primei părți a aparținut tot constănțenilor, în care Letica a scos acrobatic de pe linia porții o minge șutată de Grameni, la capătul unei faze construite de Pitu (28).

„Decarul” Ciprian Deac a amenințat și el poarta lui Aioani cu un șut pe centrul porții, dar portarul Farului a intervenit (36).

Prima parte s-a încheiat fără gol pe tabelă, iar numai intervențiile providențiale ale portarului croat Karlo Letica au făcut ca oaspeții să nu intre la vestiare în avantaj.

În partea a doua a venit și golul în Gruia, Daniel Birligea a fost omul potrivit la locul potrivit și a reușit să deschidă scorul cu o reluare cu capul în urma unei centrări a lui Omrani (66). Tehnicianul Dan Petrescu s-a dovedit a fi inspirat când l-a introdus în teren pe Birligea în locul lui Petrila în minutul 61, ca cinci minute mai târziu acesta să înscrie golul de trei puncte al feroviarilor și primul său gol în tricoul vișiniu.

Finalul meciului a fost gestionat fără emoții de trupa lui Petrescu, care i-a ținut pe elevii lui Gică Hagi departe de poartă, iar ultima jumătate de oră a fost plină de fragmentări și întreruperi.

Partida s-a încheiat cu victoria lui CFR Cluj, care se duce din nou la cinci puncte diferență de FCSB, care va evolua luni, 2 mai, de la ora 20:30, cu FC Argeș.

Etapa viitoare, CFR va evolua în deplasare, cu FC Argeș, sâmbătă, 7 mai, de la 20:30.

Echipele de start:

CFR Cluj: Letica – Graovac, Yuri, A. Burcă, Camora – C. Deac (Dugandzic, 89), Boateng, M. Bordeianu (Cvek, 84) – A. Păun (Chipciu, 46), Debeljuh (Omrani, 46), Petrila (Birligea, 61)
Rezerve: Hindrich, Cr. Manea, Fl. Ștefan, Chipciu, Cvek, Birligea, Neguț, Omrani, Dugandzic 
Antrenor: Dan Petrescu 

Farul: Aioani – R. Boboc, Mladen, Artean, Borza – Radaslăvescu, Nedelcu Grameni – G. Iancu, R. Moldoveanu, A. Pitu 
Rezerve: Brănescu, Dussaut, A. Ciobanu, Purece, Omoh, Sali, Dănuleasa, N. Popescu, Sîrbu 
Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonașe galbene: Letica (7), Birligea (66), Bordeianu (76), Yuri (90+2) // Mladen (83), Artean (90)

Foto: Mihai RUSU

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *