U-BT Cluj, început cu dreptul play-off-ul Ligii Naționale, după o victorie categorică în derby-ul Transilvaniei cu CSU Sibiu

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a debutat cu o victorie concludenta în primul joc al play-off-ului Ligii Naționale, în Clasicul Transilvaniei cu BC CSU Sibiu, scor 89-79. Meciul s-a desfășurat în BT Arena.

Sibiul a avut un început fulminant de partidă și au deschis scorul, dar clujeanul Ștefan Grasu a venit cu replica printr-un coș cu fault, 3-2. Brown a dus scorul la 19-10 pe parcursul sfertului întâi, iar sibienii au evoluat inspirat prin Tohătan și Uță, iar diferența s-a limitat la un punct (22-21).

De asemenea, cele două formații au jucat de la egal la egal, iar Stipanovic a oferit un avantaj decisiv în spațiul de trei secunde. Oaspeții au înscris inspirat din spatele semicercului și au evoluat curajos, ținând aproape pe tabelă, iar U-BT Cluj a intrat la pauza mare cu un avantaj minim de un punct (49-41).

CSU Sibiu a început mult mau bine partea secundă, iar Pratt a scuturat plasa pentru 44-49. Jucătorul gazdelor, Elijah Stewart, a apăsat piciorul pe pedala de accelerație și ne-a pus într-o poziție favorabilă, 51-50, iar sfertul patru a aparținut în totalitate alb-negrilor, iar Stefan Birčević a punctat din toate pozițiile, acesta a distanțat-o pe U-BT Cluj la zece puncte, 71-61.

La două minute înainte de final, U-BT Cluj-Napoca a continuat să se distanțeze, ajungând la o diferență considerabilă (89-74), astfel clujenii nu au avut emoții pentru finalul primului joc al play-off-ului.

Următorul meci dintre cele două formații va avea loc vineri, 6 mai, la Sibiu, de la ora 19:00, iar suporterii care doresc să facă deplasarea se pot înscrie pentru bilete printr-un găsesc AICI toate informațiile necesare.

„A fost un meci greu, nici nu mă așteptam să fie altfel. Ei au venit aici fără să aibă multe de pierdut, gata să joace un baschet de calitate. Sunt o echipă bună, competitive. Trebuie să fim pregătiți pentru asta. Am fost concentrați, dar puteam face mai bine anumite lucruri în apărare.

Per total, sunt mulțumit. Era important să câștigăm. Le mulțumesc fanilor care au fost la meci, îmi cer scuze suporterilor, deși nu e vina clubului. Din punctul nostru de vedere, este penibil ca echipa de pe locul I să joace un meci la ora 17:00. Nu mă interesează ce meciuri au fost puse mai târziu, în săli în care nu vin tare mulți fani. Îmi pare rău că suporterii nu au ajuns la meci. Pe viitor, mai bine nu am fi transmiși la televizor. Ne dorim să îi ținem pe suporteri aproape de noi, în sală”, a declarat antrenorul lui U-BT Cluj, Mihai Silvășan

„Este important că ne-am apărat propriul teren. Am întâlnit o echipă bună, care a jucat bine. Am fost puternici timp de 40 de minute, iar la final am câștigat. Vom merge pregătiți la Sibiu să avem un nou meci bun. În repriza a doua am fost mai agresivi și am înscris coșuri de trei puncte. Știm că va fi dificil să câștigăm la Sibiu, însă vom da totul pe teren”, a susținut jucătorul Andrija Stipanovic.

Written by 

9 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, timp în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.