U-BT Cluj-Napoca începe lupta în play-off pe teren propriu cu eternul derby al Transilvaniei, cu CSU Sibiu

U-Banca Transilvania Cluj va începe aventura în play-off-ul Ligii Naționale marți, 2 mai, împotriva lui BC CSU Sibiu, de la ora 17:00, în BT Arena.

Jocul va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport și Prima Sport, în vreme ce informații despre bilete găsiți printr-un click AICI.

Alb-negrii au încheiat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului, cu un bilanț de 28 de succese și 2 înfrângeri. Ultima dată, formația antrenată de Mihai Silvășan a depășit-o fără emoții pe ABC Athletic Constanța cu scorul de 92-69.

BC CSU Sibiu a avut 15 succese și tot atâtea eșecuri, ocupând locul 8 la finalul stagiunii regulate. Sibienii au căzut în clasament și au ajuns să o înfrunte pe U-Banca Transilvania în primul tur al Play-Off-ului.

BC CSU Sibiu este una dintre grupările care ne-au învins în actuala stagiune. Mai exact, galben-albaștrii ne-au răpus pe teren propriu cu 85-82. Lucas Tohătan a strălucit pentru trupa de pe malul Cibinului, totalizând 22 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări.

De altfel, internaționalul român este unul dintre principalii remarcați din lotul antrenat de Miguel Angel Royo Ramos. Un rol important îl au și Justas Tamulis, Tanner McGrew sau Moneya Pratt. La capitolul baschetbaliștilor români, BC CSU Sibiu mizează pe Rareș Uță, Mirel Dragoste sau Toni Rotaru. Cu toții au evoluat în trecut și la U-Banca Transilvania.

Seria se va desfășura după sistemul cel mai bun din trei meciuri. A doua confruntare este programată vineri, la Sala Transilvania din Sibiu.

„Începe Play-offul, este momentul mult așteptat din fiecare sezon competițional. Practic, este o lună de zile în care se desfășoară cele mai importante meciuri. Am avut un sezon regulat de succes și am terminat pe primul loc. Ne dorim să ne apărăm avantajul terenului propriu în meciul de mâine și vrem să facem un joc bun. Întâlnim o echipă competitivă, care nu va avea nimic de pierdut. De asemenea, sunt convins că sibienii vor să câștige. Trebuie să fim pregătiți și să jucăm un baschet de calitate pentru a învinge în orice meci, indiferent de adversar. Nu ne va da nimeni un trofeu dacă nu oferim un baschet de calitate”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.