„U” Cluj, invincibilă în fața Stelei! Promovarea se joacă marți pe Cluj Arena! VIDEO

Universitatea Cluj s-a impus cu 2-0 în fața celor de CSA Steaua, într-o partidă disputată la București, în Ghencea, și a revenit temporar pe locul 2 în eșalonul secund. Golurile „studenților” au fost înscrise de Ely Fernandes și Florin Ilie, care și-au păstrat seria de invincibilitate în fața „militarilor”.

Partida a debutat incendiar. La primul atac, Chipirliu a reluat acrobatic pe lângă poarta lui Gorcea, iar „studenții” au replicat prin Ely Fernandes a cărui voleu a fost parat cu greu de Horia Iancu (min 3). Ambele formații au continuat să se tatoneze, dar cu un joc al Universității mult mai curajos și incisiv. În minutul 36, Ely Fernandes i-a dat lovitura Stelei, după ce a profitat de o eroare uriașă în apărare de Walace. Asemenea unei pantere, portughezul venit de la Farul Constanța s-a strecurat vigilent în spatele lui Walace și i-a furat mingea, ca mai apoi să-l execute fără speranță pe Horia Iancu 1-0.

Trupa pregătită de Erik Lincar a fost susținută de un grup de câteva sute de fani veniți de la Cluj

Prima parte a scos în evidență un joc cu o intensitatea puternică, echilibrat în cele mai multe cazuri, dar cu Universitatea Cluj mult mai pragmatică în situațiile în care s-a apropiat de poarta lui Horia Iancu. Steaua a avut o singură situație periculoasă la primul atac al meciului, semnată de golgheterul Bogdan Chipirliu.

A doua parte a debutat la indigo cu prima repriză. Steaua a ratat o șansă importantă prin Iulian Pacionel, care a plecat nemarcat de Alarcon, iar lovitura sa de cap a trecut puțin peste poartă (min 50). La faza imediat următoare Buhăescu l-a pus la încercare pe Gorcea cu un șut de la 20 de metri scos de goalkeeper-ul alb -negrilor (min 51).

Universitatea a replicat un minut mai târziu pe contraatac prin Haită, care i-a pasat perfect lui Ely, dar șutul portughezului a fost parat de Horia Iancu (min 52). Ely a mai ratat o șansă uriașă, după ce a fost lansat perfect de Ciobanu. Extrema Universității Cluj a scăpat pentru a doua oară singur cu portarul, însă Horia Iancu i-a închis pentru a doua oară unghiul de șut (min 73). În minutul 80, Florin Ilie a închis meciul în urma unui corner bătut perfect de Pîrvulescu, 0-2. Fostul fundaș al celor de al UTA Arad a plecat nemarcat și l-a învins pe Horia Iancu fără probleme (min 81).

Repriza secundă a început cu atacuri în valuri ale „militarilor”, dar „studenții” s-au redresat și au încheiat meciul în forță cu o serie de ocazii ale lui Ely Fernandes și cu golul lui Florin Ilie.

Universitatea Cluj își păstrează seria de invincibilitate în fața celor de la CSA Steaua și va juca marți, 10 mai, cu promovarea pe masă în fața Hermannstadt-ului. O revanșă așteptată după barajul câștigat în 2019 de sibieni în fața ”studenților”.

Echipele de start:

CSA Steaua: Iancu- Oroian (Răducan min 78), Walace, Beța, Zaharia- Popa (Răsdan min 83), Bărbulescu, E.Pacionel, Mihăescu (Enceanu min 59)- Ștefan Pacionel (Buhăescu min 46), Chipirliu

Rezerve: Bălbărău, Enceanu, Buhăescu, Neacșu, Răsdan, Huiban, Dragu, Bactăr, Răducan

Universitatea Cluj: Gorcea- Romeo (Alarcon min 24, Dobrescu min 85), Gugu, Ilie, Pîrvulescu- Balgiu (Filip min 84), Pires- Ciobanu (Hofman min 84), Haită (Remacle min 67), Fernandes- Boiciuc

Rezerve: Păun, Hofman, Dobrescu, Vomir, Remacle, Tescan, Alarcon, Filip, Alexandru

Cartonașe galbene: E. Pacionel, Chipirliu, Bărbulescu/ Pires, Haită, Alarcon, Remacle

Cartonaș roșu: Bărbulescu

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *