Două scenarii prin care „U” Cluj poate promova direct în Liga 1

Etapa a 8-a a fost una de bun augur pentru „studenții” antrenați de Erik Lincar, după ce s-au impus cu 2-0 pe terenul Stelei, iar Hermannstadt și Petrolul s-au încurcat reciproc 1-1. În acest moment Petrolul se află pe primul loc cu 2 puncte în fața Hermannstadt-ului și a Universității Cluj, ultimele fiind la egalitate de puncte 57, dar cu sibienii pe locul 2 în acest moment ținându-se cont de golaveraj, care este +8 (12:4) la ”trupa” lui Marius Măldărășanu și +6 la „șepcile roșii” (12:6).

În acest moment există două scenarii viabile prin care Universitatea Cluj poate obține promovarea directă în Liga 1, ținând cont și de criteriile de departajare anunțate de FRF, dar și de partidele contracandidatelor la promovare.

Criteriile FRF de promovare pentru play-off-ul ligii secunde

1.numărul de puncte obţinute la finalul sezonului regulat
2.meciurile directe în play-off/play-out
3.golaverajul mai bun în meciurile directe
4.numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe
5.golaverajul general mai bun în toate meciurile jucate (play-off/play-out şi sezon regulat)
6.numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat
7.dacă egalitatea se menţine, se va disputa un meci de baraj

Scenariul 1- Fiesta pe Someș

Primul scenariu ar reprezenta o victorie a Universității Cluj în fața celor de la Hermannstadt, marți, 10 mai pe Cluj Arena, ceea ce ar declanșa „fiesta”, echipa fiind promovată. Indiferent de ceea ce va face ulterior echipa din Sibiu în fața celor de la CSA Steaua în ultima etapă nu ar mai conta datorită celui de-al doilea criteriu de departajare, Universitatea Cluj fiind câștigătoarea în dubla directă.

În acest scenariu Petrolul nu mai poate influența cu nimic promovarea Universității Cluj.

Scenariul 2 – „U” Cluj la mâna ei în ultima etapă

În cel de-al doilea scenariu Universitatea Cluj ar încheia meciul la egalitate cu Hermannstadt. În mod obligatoriu ”șepcile” vor trebui să câștige contra Concordiei Chiajna în ultima etapă, iar indiferent de ceea ce va face Hermannstadt cu CSA Steaua, „studenții” vor promova.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *