Festival vișiniu la Pitești! CFR Cluj, meci perfect înaintea partidelor decisive ale sezonului

CFR Cluj a oferit o lecție de fotbal împotriva lui FC Argeș, pe care a învins-o în deplasare cu scorul de 6-0, într-un meci din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 1. Conducând cu 4-0 la pauză, feroviarii nu s-au retras în repriza secundă ci au continuat jocul solid pe fondul căruia au mai marcat de două ori.

Elevii lui Dan Petrescu au intrat extrem de motivați pe teren, iar asta s-a văzut încă din primele minute. Clujenii au reușit să deschidă scorul încă din minutul 2. La o degajare lungă a portarului Letica, Adrian Păun a intrat în posesia mingii, iar șutul acestuia a fost deviat în poartă de Alin Dobrosavlevici. Acesta a fost primul gol marcat de Păun în acest sezon.

Jocul bun al CFR-ului a continuat, iar la o lovitură liberă trimisă în careu mingea a căzut pe mâna lui Honciu, iar arbitrul Andrei Chivulete a acordat imediat lovitură de pedeapsă. Aceasta a fost transformată cu siguranță de Ciprian Deac, care a marcat pentru a zecea oară în acest campionat. „Decarul” clujenilor a fost aproape de gol la următoarea fază, dar lovitura de cap al acestuia a fost scoasă de Alexandru Greab. Minutul 37 a adus un moment rar văzut în Liga 1. Cristi Manea a reușit să marcheze cu o execuție de generic de la 25 de metri cu un voleu plasat perfect. Fundașul dreapta care a revenit ca titular a marcat pentru prima oară din 2018 încoace în Liga 1. Feroviarii nu s-au oprit, iar în ultimul minut al reprizei, Deac l-a pus într-o poziție excelentă pe Gabriel Debeljuh cu o pasă în adâncime, iar croatul nu i-a dat nicio șansă lui Greab. CFR a intrat astfel cu un neverosimil 4-0 la vestiare.

Clujenii nu au luat piciorul de pe pedala de accelerație marcând golul cu numărul 5 în minutul 60. O acțiune colectivă a CFR-iștilor a fost finalizată simplu de același Debeljuh găsit perfect în fața porții de Cristi Manea, care și-a betonat locul de titular pentru meciurile rămase. În urma acestui gol, argeșenii au fost lăsați să iasă la joc, dar nu au avut vreo fază periculoasă la poarta lui Karlo Letica.

Până la marcarea golului 6, Păun a oferit ratarea partidei, nereușind să marcheze din câțiva metri în urma centrării perfecte a căpitanului Camora.

Intrat pe parcursul reprizei secunde, Claudiu Petrila și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 86 când scăpat singur cu Greab după pasa lui Bordeianu, și a finalizat cu siguranță.

Meciul care părea că va fi mai complicat pentru clujeni s-a dovedit a fi o plimbare în parc. Victoria de astăzi o pune pe CFR în pole position pentru câștigarea Ligii 1 iar dacă FCSB nu va câștiga mâine la Craiova, meciul din etapa următoare contra oltenilor va fi cu trofeul pe masă la Cluj.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *