MECIUL REVANȘEI. REMEMBER. Cum a pierdut ”U” Cluj barajul din 2019 cu Hermannstadt Sibiu

Universitatea Cluj întâlnește marți, 10 mai, 19.30, pe Hermmanstadt Sibiu într-un meci în care dacă ”studenții” câștigă sunt promovați direct în Liga 1 înainte de ultimul meci cu Concordia Chiajna din deplasare. Meciul cu sibienii e de importanță maximă ,iar stadionul se anunță arhiplin, suflarea alb-negru trăiește la maxim momentul. De 7 ani luptă Universitatea să revină în elita fotbalului românesc, unde îi este și locul. Un singur hop mai este, meciul de marți!

Partida are și o altă însemnătate, una simbolică. O victorie a Universității va însemna și o importantă revanșă după ce în 2019, la baraj, Hermmanstadt stopa promovarea lui ”U” Cluj în prima ligă!

Sportul Clujean vă invită la un scurt remember al acelui trist baraj pierdut de Universitatea și care acum pare foarte departe. Doar 3 puncte o despart pe ”U” Cluj să repare acel eșec și să revină pe prima scenă a fotbalului românesc.

9 iunie 2019

Turul barajului s-a disputat pe un Cluj Arena aproape plin, într-o duminică caldă. 24.000 de suporteri au venit la meci. Din păcate meciul a fost pierdut de Universotatea, 0-2, și a fost întrerupt de incidente nedorite, regretabile, care sperăm să nu se mai întâmple la Cluj-Napoca. Antrenor la ”U” Cluj era atunci Bogdan Lobonț, manager general era Ioan Ovidiu Sabău, președinte Radu Constantea.

Povestea meciului în linkul de mai jos:

Blestemul barajului. Sibiul câștigă pe Cluj Arena. Șanse minime de promovare pentru U Cluj!

Ce a declarat antrenorul Bogdan Lobonț după meciul tur mai jos:

Lobonț: Încă nu știu ce fac dacă ratez promovarea. A fost doar prima repriză, urmează a doua la Sibiu

Despre incidente în linkul de mai jos:

Incidente grave între suporteri și jandarmi la meciul de baraj „U” – Sibiu – VIDEO

Jandarmul lovit de ultrașii lui ”U” e la terapie intensivă. Zeci de ultrași au ajuns și ei la spital după incidentele de la barajul „U” – Sibiu! – FOTO

Jandarmul lovit de un ultras „U”-ist cu un scaun în cap a fost stabilizat şi transferat la Spitalul Militar

„U” Cluj l-a dat afară pe stewardul care l-a lovit pe un ultras cu piciorul în cap

Suporterul clujean care a lovit un jandarm cu un scaun la meciul de baraj „U” – Sibiu a fost prins și este cercetat pentru tentativă de omor!

Returul. 12 iunie 2019

Eșecul de pe teren propriu în fața echipei de Liga 1 Hermannstadt a lăsat un gust amar, a dezamăgit dar Universitatea a continuat lupta și a plecat la Sibiu să întoarcă rezultatul. Un număr mare de suporteri fideli ai ”șepcilor roșii” au însoțit echipa și i-a încurajat pe ”U”. Iar ”studenții” au câștigat cu 1-0, prin golul atacantului Dorin Goga! A fost o victorie amară, a fost insuficient pentru a răsturna un 0-2 de pe teren propriu deși ”U” Cluj a jucat bine. Pe ”U” o mai așteptau alte sezoane pe tăpșanele Ligii 2.

Încă un an în „B”. „U” Cluj n-a reușit să producă minunea la Sibiu și a ratat promovarea!

Ce a spus Lobonț după ratarea promovării:

Lobonț: „O victorie cu gust amar. Am dat maximum pe care putem să îl dăm la ora actuală”

Ce a spus veteranul Florescu

Florescu: „O victorie fără folos. La Cluj nu meritam să pierdem. Multe trebuie să se schimbe”

Antrenorul Lobonț își anunță plecarea

Lobonț a plecat oficial de la „U” Cluj

Managerul general Ioan Ovidiu Sabău își anunță plecarea

Sabău părăsește „U” Cluj după ratarea promovării!

Așadar aceasta a fost povestea barajului. Acum ”U” trebuie să îți ia revanșa și să promoveze după atâta timp în Liga1!

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

One thought on “MECIUL REVANȘEI. REMEMBER. Cum a pierdut ”U” Cluj barajul din 2019 cu Hermannstadt Sibiu

  1. Din pacate, atunci s-a vrut ”imagine”, in dauna ”calitatii”… A fost esecul lui Sabau si Lobont, care nu au stiut gestiona o echipa ”acordata” de catre Cojocaru, un antrenor fara nume, dar a carui contributie la succesele echipei nu poate fi contestat de nimeni… Cojocaru a fost inlocuit cu o ”imagine”, care ne-a facut sa mai stam la maturare inca un sezon…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.