A murit una dintre legendele baschetului clujean, Matei Rührig! A fost un important component în lotul național și dublu campion balcanic

Una dintre gloriile baschetului clujean și cel românesc, Matei Rührig, a încetat din viață, marți, 10 mai, la vârsta de 80 de ani.

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a anunțat trecerea în neființă, în data de 10 mai 2022, a celui care a fost Matei Rührig, legendă a baschetului românesc, jucător emblematic al clubului Universitatea.

Baschetul românesc pierde pe unul dintre cei mai buni conducători de joc ai echipei naționale și a echipei „U” Cluj.

Meti Rührig s-a născut în ziua de 18 decembrie 1942. A absolvit Liceul Ady-Șincai și Institutul Agronomic din Cluj, promoția 1965 precum și Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj, promoția 1974.

Acesta a jucat de 130 de ori pentru lotul național de seniori, între 1966 și 1973 și a activat neîntrerupt la „U” Cluj între anii 1963 și 1980.

Dublu campion balcanic în 1964, în Grecia și 1965, în Iugoslavia.

Meti Rührig și-a pus amprenta personalității sale asupra unei întregi generații. El a fost posesorul unor energii nebănuite și beneficiarul unui talent care rămâne, peste ani, unul de referință.

Odihnească-se în pace!

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *